≫ 

Dodik se oglasio o slučaju porodice Dragičević: Saosećam sa njihovim bolom, ali zakoni moraju da se poštuju

On je naveo da slike koje su se videle juče u Banjaluci nisu prijale ničijem oku, niti su nešto što iko želi da vidi

  • 8

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da, duboko saosećajući sa bolom porodice Dragičević i razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina, mora da poruči da je Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju sprovoditi.

Dodik je istakao da je to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina jedna nesrećna okolnost, ali u bilo kojoj zemlji sveta zakon ga ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogrešio o zakon.

- Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana jer sam odmah po lišenju slobode Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su usledili, a koje smo pratili putem medija, deo policijsko-tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim - rekao je Dodik upitan da prokometraiše jučerašnja dešavanja u Banjaluci.

Dodik je istakao i da je bolno što je stradao mlad čovek i da tuga njegovih roditelja ne može da ne izazove posebne osećaje kod bilo koga, ali tvrdi da prethodnih meseci jedna grupa, izvan zakona i formalnih procedura, organizuje proteste i čak "nasrće" na različite insitucije u Republici Srpskoj.

On je naveo da je sve to bilo tolerisano i da nisu preduzimani nikakvi potezi prema porodici ili bilo kome iz te grupe.

- Sada je tužilašto pokrenulo i tražilo ispitivanje ljudi, jer su nasrnuli na određene institucije i ličnosti, pretili i vređali mnoge ljude, što je tužilaštvo smatralo dovoljnim da pokrene proces prikupljanja dokaza o eventualnom krivičnom ili prekrsajnom delu - rekao je Dodik u izjavi upućenoj Tanjugu.

On je naveo da ono o čemu i kao funkcioner i kao čovek može da govori jeste da slike koje su se videle juče u Banjaluci nisu prijale ničijem oku, niti su nešto što iko želi da vidi.

- Moram da priznam da sam šokiran scenama u kojima se juče na Trgu Krajine vide majke sa malom decom i javno pitam sve u Republici Srpskoj ko bi svoje dete doveo na mesto koje je sasvim očigledno mesto opsežne policijske akcije - istakao je Dodik za Srnu.

VIDEO: Snimak hapšenja čoveka koji se sukobio sa policijom u Banja Luci

VIDEO: Davidova majka postavlja pitanja policajcu, ovaj ćuti

VIDEO: Žena na kolenima moli kordon policije

(Telegraf.rs/Srna/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acaa

    26. decembar 2018 | 16:40

    Onda ga poštuj! I mi imamo prava! Da hoćeš i da se ne krije neki sin od nekog moćnika najverovatnije bi se rešio slučaj odmah!

  • Razum

    26. decembar 2018 | 17:32

    Zasto krijete ubice koliko vremena vam treba da ih pronadjete a znate koji su.

  • Aca

    26. decembar 2018 | 16:43

    Tako je niko ne moze protiv drzave pogotovu svoje drzave!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA