≫ 

Otkazan koncert Harisa Džinovića zbog protesta, građani uzvikivali "Harise pede*u" i "Pakujte opremu": Intervenisali specijalci na Trgu Krajine (FOTO)

Banjalučani su večeras izašli na ulicu povodom protesta "Pravda za Davida"

  • 26

Banjalučani koji su večeras izašli na ulicu povodom protesta "Pravda za Davida" uspeli su da spreče održavanje koncerta Harisa Džinovića.

RTRS prenosi da su demonstranti na parkingu ispred banjalučkog Muzeja savremene umetnosti gde je postavljena bina za planirane koncerte, sprečili nastup poznatog pevača.

Informaciju da je koncert onemogućen na svom Twitter profilu potvrdio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Građani su se kretali prema mestu na kojem je trebalo da bude održan koncert Harisa Džinovića, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo jer pevač nije otkazao nastup.

Dok su svetla na bini bila ugašena, građani su uzvikivali "Pakujte opremu", "Harise, odlazi", "Harise pede*u"  i "Uz tebe smo, Davore", prenosi klix.ba.

Onda je gradonačelnik Banjaluke obelodanio na tviteru da je koncert ipak otkazan.

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mesta, pripadnici Jednice za podršku MUP-a RS počeli su da stižu na glavni trg u Banjaluci.

Ubrzo su policajci rasterali okupljene sa Trga Krajine, a nekoliko ljudi je uhapšeno.

- Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva - kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, prenose tamošnji mediji.

Građani koji su protestovali naveli su da će sutra pokušati da spreče koncert Željka Samardžića i Nikole Rokvića povodom dočeka Nove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djanni

    30. decembar 2018 | 23:47

    Ovo nema veze sa ubijenim mladicem krecu da ruse vlast

  • Izgubljena

    30. decembar 2018 | 23:53

    Oni plaču, a on bi da PJEVA. Ne mere bona tako. 😢

  • Zemunac

    30. decembar 2018 | 23:20

    Kakve veze koncert ima sa protestom? Ovo počinje da liči na sve drugo osim na dostojanstven protest građana. Znači i ovo je politizovano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA