Hrvati odgovorili Srbima na Božićne poruke: Presmešno je što prvo čestitamo jedan, pa posle drugi Božić, umesto da slavimo zajedno (VIDEO)

Dobro pročitajte tekst, pa nam u komentaru napišite da li ste očekivali ovakve čestitke Hrvata

  • 31

Posle dobronamernih želja i čestitki koje su Srbi poslali Hrvatima za katolički Božić, oglasili su se i naši susedi i uzvratili nam istom merom. U anketi koju je na ulicama Zagreba uradio portal Index.hr, nije se mogao čuti nijedan negativan komentar. Naprotiv, Hrvati su se trudili da nam 7. januar čestitaju sa "Hristos se rodi", a neki od njih su pozvali i na to da zajedno počnemo obeležavati ovaj veliki praznik.

Da li zato što je Božić praznik ljubavi, praštanja i darivanja, tek iznenadili smo i mi, a i oni. Pozitivne čestitke sa obe strane u potpunoj su suprotnosti sa činjenicom da nismo u dobrim odnosima.

Evo kako su nam komšije Hrvati čestitale pravoslavni Božić:

"Imam poruku za naše susede u Srbiji: da budu tako dobri, kao što su bili uvek i da lepo proslave Božić u sreći, ljubavi i veselju."

"Želim im srećan Božić i bolju godinu nego ovu. Bolji život za radnike u Srbiji."

"Sve najbolje i sve pozitivno."

"Neka im Bog da zdravlja i nek rade pošteno i korektno."

"Kako se kaže njima? Sretan pravoslavan Božić? Sve najbolje!"

"Želim svim ljudima pravoslavne veroispovesti sretan Božić i da ga lepo proslave. Mislim da to zaslužuju svi ljudi koji žive u ovoj državi, kao i mi što smo proslavili, tako oni zaslužuju. Bilo koja veroispovest u ovoj državi zaslužuje sretan i blagosloven Božić."

"Presmešno je što jedni drugima čestitamo prvo jedan, a posle i drugi Božić, a zapravo zajedno možemo slaviti dva Božića."

"Poručila bih im da budu zdravi i neka vladaju ljubav i mir. Hristos se rodi."

Podsećamo i na čestitke koje su iz Knez Mihailove ulice pre samo dve nedelje upućene Hrvatima:

"Mi smo ipak jedna slovenska grupa naroda. Želimo im sve najbolje, da provedu u radosti i veselju njihov katolički praznik. Svi se mi radujemo. Svakom dobrom čoveku želim sve najbolje."

"Želim im da budu tu gde jesu i da i dalje budu dobre komšije. Mislim da je to sasvim dovoljno. Želim im srećan Božić. Hrvati su naša braća i volim Hrvate."

"Da se malo oni urazume, kao i mi. Da shvatimo da samo u nekoj ljubavi i istini može da nam bude dobro. Jednostavno, da se sete da smo svi mi susedi i da smo nekada divno i lepo živeli. Da bude mir i da jedni drugima ne želimo zlo."

Kakvo je vaše mišljenje? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    9. januar 2019 | 10:50

    Nista zajednickog sa hrvatima I englezoma.ama ni dobar dan

  • Mihajlo

    9. januar 2019 | 09:42

    Da nije hrvata pristao bi da slavim 25. Decembra ali ovako radi njih nebi iz inata.

  • iki

    9. januar 2019 | 00:01

    Lepo je procitati ovako nesto, covek je covek onakav kakav je, a nema veze koje je nacionalnosti ako je dobar i normalan, a u svakom zitu ima kukolja i to ne treba da remeti odnose!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA