≫ 

Kusturica o protestima "Pravda za Davida": Policija nije morala da ih rastera iz porte crkve, ali više od 200 dana skup nije prijavljen

Neko ko zna da je to ubistvo, a ne čini ništa, on je taj koji je taj okidač pokrenuo, kaže reditelj

  • 4

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica je govorio o protestima "Pravda za Davida" u Banjaluci, gostujući u emisiji "Presing" na N1.

On kaže da se u javnosti jedan detalj malo koristi, a to je da je Tužilaštvo u Banjaluci još 28. juna izdalo nalog policiji da istraži ubistvo Davida Dragičevića.

- Neko ko zna da je to ubistvo, a ne čini ništa, on je taj koji je taj okidač pokrenuo. Ako Tužilaštvo izađe s idejom da je neko ubijen, ne postoji drugi način nego da se traga po onim tragovima do kojih je Tužilaštvo došlo. Neko je udario na kult deteta i pokrenuo okidač i Tužilaštvo nije uspelo da ga uvede u postupak. Postoje razni načini da se utvrdi istina – ekstremni i politički. Istraga treba da se vodi bez opterećenja koje javnost stavlja, ovde je sve obrnuto - ističe reditelj.

Foto: Tanjug/AP

Kusutrica naglašava da su zakon i pravda dve kategorije koje nemaju ništa zajedničko, dodajući da je i Dodik rekao da će sa Dragičevićima da ode pred Tužilaštvo ako se ništa ne desi.

Foto: Avaz.ba

- Ali, glavni saradnik Stanivukovića je dao izjavu da su krenuli na RTRS i da je bio u planu pokušaj svrgavanja vlade. Nikakav problem nemam s protestima dok jedan ne kaže da je bila ideja da svrgu vladu te večeri. Ja poštujem osećanja, ali pokušavam da unesem par činjenica.Taj skup nikad nije bio dozvoljen. Policija nije morala da ih rastera iz porte crkve, ali i oni imaju 200 i nešto dana da skup nije prijavljen - zaključuje Kusturica.

Reditelj smatra da je Dodik neko ko se svojim jezikom usprotivio "stranim ambasadama" i da ga je to održalo na vlasti.

VIDEO: Dodik: Ako tužilaštvo ne izađe sa konkretnim podacima, lično ću pozvati narod na proteste

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema imena

    9. januar 2019 | 12:51

    Svi srbi isto misle koji vole svoju otadzbinu i drzavu !!!

  • Aca

    9. januar 2019 | 12:50

    Bravo Kusturice ti si pravi covek posten i dobar!

  • Тодорић

    9. januar 2019 | 13:37

    Свака му част.Свака му част!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA