Makedonci skrenuli sa staze pa pali u provaliju: Posle tročasovne drame, za dlaku izbegnuta tragedija u popularnom skijalištu u Bugarskoj (VIDEO)

Spasioci su po mrklom mraku uspeli su da ih izvuku na sigurno

  • 1

Petoro makedonskih skijaša i snoubordera koji su juče skrenuli sa staze i pali u provaliju na Pirin planini blizu poznatog turističkog mesta i ski - centra Bansko u Bugarskoj imali su ludu sreću.

Nakon dobijanja signala za pomoć, ka mestu Damjaniška dolina gde su Makedonci „proklizali“ odmah se uputila gorska spasilačka služba iz mesta Bansko.

Sinoć, oko 20 časova deset bugarskih spasioca su uspeli da lociraju petoro makedonskih skijaša i snoubordera, a nakon tročasovne drame na Pirin planini, spasioci su po mrklom mraku uspeli su da ih izvuku na sigurno.

Iz gorske spasilačke službe su izjavili da su svih petoro Makedonaca, čija imena i uzrast nisu saopštena, dobro, da su prošli bez povreda i da su već prevezeni u hotele u Bansko, gde su bili smešteni.

Bugarski mediji podsećaju da su u petak mladić i devojka iz Sofije poginuli na Pirin planini kada se na njih obrušila snežna lavina na vrhu Todorka.

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA