≫ 

Tragedija u Hercegovini: Devojčica (9) preminula od ovčjih boginja, srce joj stalo na putu do bolnice

Uprkos silnom trudu zadarskih doktora koji su učinili sve kako bi joj spasili život, devojčica je preminula

  • 5

Malo mesto u Hercegovini pogodila je strašna tragedija. Svi žale za devojčicom (9) koja je preminula od komplikacija izazvanih ovčjim boginjama nakon što je iz bolnice u Mostaru zbog komplikacija u lečenju poslali u Zagreb.

Devojčici iz Hercegovine stanje se pogoršalo u kolima Hitne između Splita i Zadra. Skrenuli su u Zadar i pokušali je spasiti u bolnici, ali bilo je kasno. Navodno je imala komplikacije nakon ovčjih boginja i upale pluća.

- Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu - napisala je učiteljica u oproštaju od Marije R. (9) iz BiH, koja je nakon velike borbe s vremenom umrla u bolnici u Zadru.

Tamo ih je, kažu upućeni, čekao spreman doktorski tim. Poznanici porodice kažu da su njeni roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na auto-putu, negde između Splita i Zadra, devojčici se stanje naglo pogoršalo.

Devojčica je preminula od komplikacija, Foto: Profimedia/Alamy

Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu. Uprkos silnom trudu zadarskih doktora koji su učinili sve kako bi joj spasili život, devojčica je malo pre 19 sati preminula.

Prema prvim informacijama, reč je o komplikacijama koje su izazvale ovčije boginje. Stali su joj srce i pluća. Nezvanično se saznaje kako je devojčica na auto-putu pala u arest - prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila dosta vremena tražeći put do zadarske bolnice.

- Ovčije boginje, upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti - kažu poznanici ove porodice, dodajući i kako je u mostarskoj bolnici sve odrađeno kako treba. Je li to i stav porodice, za sada se ne zna.

- Dežurni doktori hitnog bolničkog prijema preduzeli su sve mere, međutim uprkos njima devojčica je preminula - kaže dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice.

Međutim, šokiranim zadarskim doktorima, koji se nisu mogli sabrati nakon smrti devojčice, nije bilo jasno zašto se Hitna pomoć iz Mostara nije odmah zaputila ka bližem Splitu, čija je bolnica izvrsno opremljena, nego su se zaputili za Zagreb.

VIDEO. Matić, Gobeljić, Simonović, Čović jednoglasno: Podržavamo vakcinaciju

(Telegraf.rs),

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    15. januar 2019 | 08:46

    A, шта кажу ЈК и остали противници вакцина!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA