≫ 

Hrvatskom biskupu je žao čoveka kojeg je upucao: Lovac se oporavlja, a vepar i dalje grokće

Biskup Huzjak prošao je alkotest, ali policija mu je do okončanja postupka oduzela lovački karabin iz kojeg je pucao

  • 2

Lovac D.V. (64) iz Jastrebarskog, kojeg je u petak biskup Vjekoslav Huzjak slučajno upucao u desnu natkolenicu, leži u zagrebačkoj KB Dubrava. Kako smo hrvatski mediji nezvanično saznaju, lekari su zadovoljni što se otvorena rana nije inficirala. Lov u lovištu Lipovljani Opeke nadomak mesta Kraljeva Velika organizovao je Šumarski fakultet.

- Mislim da je u pitanju rikošet (odbijanje metka od tvrde podloge), ali policija će utvrditi što je bilo. Slomljena mu je i butna kost, čujemo se, ali još ga nisam posetio u bolnici - rekao je za 24sata.hr prof. dr. Milan Oršanić sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dodao kako D.V. ima ispravnu lovačku dozvolu za ovu godinu.

Biskup Huzjak sa lovcima je 11. januara lovio divlje svinje. Bili su na osmatračnici na udaljenosti od 90 -ak metara. Čim je biskup ugledao divlju svinju kako istrčava iz grma, zapucao je. Promašio je, divlja svinja je pobegla, a zrno je završilo u lovčevoj natkoljenici. Nakon što ga je ranio, biskup je prvi dotrčao do lovca. Držao mu glavu i davao sok. Posetio ga je u bolnici i izvinio se.

Biskup Huzjak prošao je alkotest, ali policija mu je do okončanja postupka oduzela lovački karabin iz kojeg je pucao.

Iz Hrvatskog lovačkog saveza poručuju kako žale zbog celog slučaja. Identitet ranjenog lovca nije im poznat. Saznaće ga tek za dva-tri meseca, kad im stignu svi lekarski papiri stradalog lovca. Procedura nalaže da se sva dokumentacija prosledi osiguravajućem društvu. Gde je divlja svinja odlutala, niko ne zna.

VIDEO: Katolički sveštenik snimao odvezanu decu u kolima dok su pevala ustaške pesme

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trtoje

    16. januar 2019 | 16:53

    hvala bogu vepar se oporavlja

  • Rodjo

    16. januar 2019 | 18:39

    I ovi su prolupali izgleda, kod toliko problema oni idu u lov na divlje svinje. Kuda ide ovaj svijet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA