≫ 

Uhapšeni makroi koji su maloletnicu terali na prostituciju, uzimali joj zarađen novac, a zauzvrat joj davali drogu i smeštaj

Protiv B.B. ( 23 ) i S.R. ( 20 ) iz Skoplja podneta je krivična prijava za počinjeno krivično delo "trgovina detetom"

  • 1

Mladić i devojka iz Skoplja su na silu podvodili maloletnu devojčicu (16) na prostituciju. Markoi su deo novca koji je "zaradila" devojčice zadržavali za sebe, a njoj su za uzvrat nabavljali drogu i obezbeđivali joj smeštaj.

Osumnjičeni su terali maloletnicu na pružanje seksualnih usluga drugim osobama, čime su stekli određenu novčanu korist.

Iz policije su saopštili da su Osnovnom javnom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije podneli krivičnu prijavu protiv B.B. ( 23 ) i S.R. ( 20 ) iz Skoplja za počinjeno krivično delo "trgovina detetom".

- Nakon dobijene prijave iz socijalnih službi da je maloletna devojčica (16) bila podvođena, MUP je preduzeo odgovarajuće mere i aktivnosti. Utvrđeno je da ju je prvoprijavljeni podvodio na vršenje polnih radnji i pružanje seksualnih usloga drugim licima, a od njih je za sebe uzimao određenu novčanu nadoknadu. U pronalaženju osoba za pružanje seksualnih usluga, osim B.B. je učestovala i S.R. Oni su privedeni u policijsku stanicu, a sudija u predhodnom postupku im je odredio 30-dnevni pritvor - saopštili su iz MUP.

Makroi su joj nalazili smeštaj u kom se viđala sa mušterijama; Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Iz Tužilaštva pojašnjavaju da su B.B. i S.R. devojčici nalazili smeštaj, a potom je terali na postituciju.

- Isplaćene pare za usluge koje je pružala oštećena uzimali su osumnjičeni, a za uzvrat su joj obezbeđivali smeštaj i nabavljali joj drogu, kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije.

Iz policije dodaju da je MUP u koordinaciji sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku odmah preduzeo sve neophodne mere za zaštitu i psiho-socijalnu podršku maloletne žrtve trgovine ljudima. Devojčici su urađeni svi potrebni lekarski pregledi i ona je trenutno smeštena u odgovarajućoj instituciji.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA