U BiH 10.000 terorista čeka samo jedan signal i kreću na Srbiju: Hapšenja u Novom Pazaru samo su početak borbe

Na društvenim mrežama je juče objavljen video kojim se pozivaju mudžahedini da se ujedine

  • 26

Srbiju i Republiku Srpsku vreba najmanje 10.000 terorista iz Bosne i Hercegovine, koji samo čekaju signal da se ujedine kada dođe vreme za napad. Na društvenim mrežama juče je objavljen video u kojem se slavi "vakat kad će doći rat" i kojim se pozivaju mudžahedini u Evropi da se ujedine za džihad ("sveti rat").

U snimku koji je objavio izvesni Vahidin Delić poručuje se da je najmanje 10.000 terorista spremno za akciju, a veliča se zloglasni odred "El mudžahid", koji je počinio najsvirepija ubistva srpskih civila i vojnika tokom rata devedesetih.

SARAJEVO UPORNO ŽMURI

U video-klipu se navodi kako će se, kada dođe trenutak, ujediniti ne samo 10.000 "muhadžida-svetih ratnika" iz Bosne i Hercegovine već će im se pridružiti i njihovi saborci širom Evrope.

Osim toga, prenosi "Glas Srpske", objavljeni su i podrugljivi snimci i komentari o proslavi Dana RS 9. januara, Božića, a Srbima se preti i zbog obeležavanja sećanja na stradanje nenaoružanih vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

U snimku koji je objavio izvesni Vahidin Delić poručuje se da je najmanje 10.000 terorista spremno za akciju Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost i zaštitu iz Banjaluke Slobodan Župljanin kaže da su društvene mreže odavno postale mesto na kome se širi govor mržnje, regrutuju sledbenici i propagira islamski radikalizam i džihad.

- BiH godinama žmuri i govori kako na ovim prostorima nema mudžahedina. Ovo, međutim, pokazuje da to nije tako. Bezbednosne službe treba da reaguju. Nosioce ovakvih aktivnosti treba pronaći i sankcionisati jer ne treba dozvoliti širenje mržnje koja na ovim prostorima nikako ne može doneti ništa dobro - ističe Župljanin.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan naglašava da pretnju treba shvatiti ozbiljno.

- Mudžahedini u BiH su najorganizovaniji deo terorističke opasnosti u Evropi jer ih štite bošnjačke državne institucije. Imaju pokroviteljstvo i logistiku nekih islamskih zemalja, pre svega Saudijske arabije.

Zato ne treba da čudi ako BiH postane centar budućih terorističkih delovanja. Zabrinjava i to što su ekstremisti posebno motivisani za dejstva prema RS i Srbiji.  Imaju odlično obučene kadrove za pravljenje improvizovanih bombi, prošli su vojnu obuku u tajnim kampovima, a deo njih prekaljan je u ratovima na Bliskom istoku - upozorava Karan.

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" naglašava da niko nije siguran u brojku od 10.000 mudžahedina Foto: Profimedia/AFP

KONTROLIŠU IH SLUŽBE

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" naglašava da niko nije siguran u brojku od 10.000 mudžahedina, ali dodaje da je strašno i da je ih je upola manje.

- To su uglavnom članovi terorističkih ćelija ISIS koji žive u BiH i na Kosovu, a koji su ratovali na Bliskom istoku. Nažalost, njihove gazde su u velikom broju slučajeva obaveštajne službe, prvenstveno američke i britanske, koje tako obezbeđuju izvršenje svojih interesa. Evropske zemlje i Rusija moraju da imaju zajedničku bezbednosnu politiku ako žele da se suprotstave ovom zlu - podvlači Bjegovoić.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    17. januar 2019 | 10:38

    Budale, iz Bosne udaraju protiv svoga naroda, protiv svoga porekla i pokoljenja , protiv samih sebe. Nikako da shvate da su poturice samo. Nikakve veze nemaju niti sa Sirijom niti sa Avganistanom, niti sa drugim islamskim narodima. Jedino sa Turcima koji su ih poturcili. Najgori su Srbi kada prodaju svoju veru za veceru!

  • ks

    17. januar 2019 | 10:32

    Da bi dosli do Srbije prvo treba da nestane R.Srpske a to ne biva tako lako, tako da opusteno braco iz Srbije.

  • Wien

    17. januar 2019 | 10:00

    Nista novo....mungosi su tu od devedesetih proslog vijeka...Evropa i Amerika ih doveli naoruzali obucavali...tako je i danas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA