≫ 

Objavljeni do sada neviđeni snimci nastradalog Davida Dragičevića: Snimljen dokumentarac o mladiću čija je smrt i danas nerazjašnjena (VIDEO)

U filmu se pojavljuju Davidovi roditelji, Davor i Suzana te njegovi dugogodišnji prijatelji, koji su govorili o njegovom rođenju, detinjstvu, hobijima, interesovanjima...

  • 9
David Dragicevic

Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

U ovom dokumentarcu otkriva se kako je živeo i razmišljao David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, čiji se život ugasio krajem marta prošle godine.

Dok istraga i dalje tapka u mestu, a njegovi roditelji zahtevaju istinu o smrti svog sina, kamera vas vodi u tajne Davidove sobe, pod okrilje porodičnog doma, beleži svedočenje o mladiću koji je pisao pesme i stvarao muziku za njih..

David je pronađen mrtav 24. marta 2018. Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Federalna televizija objavila je dokumentarni film pod nazivom "Dječak" koji govori o Davidovom životu i borbi da se otkrije istina o njegovoj smrti. Autorka filma je dugogodišnja novinarka Elma Kazagić.

U filmu se pojavljuju Davidovi roditelji, Davor i Suzana te njegovi dugogodišnji prijatelji. Govorili su o Davidovom rođenju, detinjstvu, hobijima, interesovanjima i naglasila kako je bio dobar i vrlo inteligentan momak, ispred svoje generacije.

Od malih nogu zanimali su ga kompjuteri, a njegovi prijatelji su kazali da je već u srednjoj imao fakultetsko znanje. Svoje prijateljice je štitio i čuvao, nije dozvoljavao da ih niko maltretira.

U filmu se pojavljuju i snimci iz škole, sa mature te svakodnevnog Davidovog života. Roditelji Davor i Suzana rekli su kako je David uneo radost u njihov život.

Sretni deo prekida se Davidovim stihovima "Djeca svjetlosti" koji su pronađeni u njegovom laptopu, a potom kreću snimci protesta, nemira na Trgu Krajine, obračuna s policijom i tužne slike koje su obišle celi svet.

Njegov otac je nestao krajem decembra i ne zna se gde je Foto: Facebook/Davor Dragičević

- Meni su ubili seme, mog anđela od 21 godinu. I ne dam ga - rekao je Davor.

David je imao 21 godinu kada je nestao u Banjaluci 18. marta 2018. godine. Telo mu je pronađeno 24. marta u reci Crkvena. MUP RS pokušao je predstaviti Davida kao kriminalca koji je opljačkao kuću i pod dejstvom opojnih droga se utopio.

Od tada je krenula borba roditelja i grupe "Pravda za Davida" koji tvrde da je David mučen, silovan, izmasakriran, ubijen i bačen u potok. Nadležne institucije još nisu napredovale u ovom slučaju.

VIDEO: Demonstracije u Banja Luci

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    18. januar 2019 | 14:20

    Ima li u dokumentarcu i mamin drugi muz zbog kojeg je napustila Davida ...???....

  • pp

    18. januar 2019 | 13:58

    Nismo ni sumnjali da su dokumentarac uradili antisrbi i da su ga finansirali znate vec ko...

  • Невена

    18. januar 2019 | 21:48

    Оног момента када федерални медији коначно почну да се баве проблемима у федерацији, а не искључиво Републиком Српском и Републиком Србијом можда повремено нешто и погледам у њима. На жалост у јеку антисрпског бошњачког шовинизма којег имамо прилику да гледамо и слушамо свакодневно, колико у њиховим медијима много више на друштвеним мрежама, и тим феноменом у 21 вијеку нико се не "бави" и нико га од њих не помиње... ПС Није никаква непознаница да је ФТ СДА пристрасна тако да сам данас више него увјерена да се овај случај мора ријешити у институцијама!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA