Milka se sastala sa nepoznatim muškarcem koji joj je obećao posao, ali se na kraju uplašila za svoj brak

Ona je nasela na prevaru koji je preko Fejsa organizovao poznati prevarant

  • 6

Poznati prevarant Boban Despotović zvani Despa iz Ugljevika optužen je za novu prevaru "tešku" 20.000 maraka. Despotović je u julu 2017. godine osmislio i u delo sproveo prevaru, a žrtve su bili supružnici Milka i Pantelija L. iz Zvornika.

Despotović je prvo preko društvene mreže Fejsbuk kontaktirao Milku L. uz priču da će joj pomoći oko zaposlenja.

Ugodan razgovor oko zaposlenja ubrzo se za Milku pretvorio u agoniju, jer je mislila da će zbog onoga što se dogodilo izgubiti supruga.

- Nakon što je Despotović sa Milkom popio piće u u Zvorniku na mobilni telefon žene stigla je poruka: kakva si ti domaćica, nalaziš se sa drugim muškarcima - navodi se u optužnici koju je protiv Despotovića potvrdio Okružni sud u Bijeljini.

Uplašena Milka, odmah je Despotoviću rekla za poruku, ne sluteći da je upravo bila uvučena u prevaru. On je obećao da će spasiti uplašenu ženu, rekavši da ništa ne prijavljuje policiji, jer je i on primio sličnu poruku.

Optuženi je žrtvi ispričao kako "ucenjivači" traže 4.000 maraka, te da će on dati 1.700 maraka, a da nesrećna žena treba doneti 2.300 maraka, a koje može platiti i u ratama.

- Kako se Milka uplašila za svoj brak, poverovala je Despotoviću i kada joj je rekao da on ima ljude u banci, te da mu da bankovnu karticu od supruga Pantelije L. sa pin kodom - navodi se u optužnici.

Njemu je ovo već druga prevara Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Despotović je obećao da će sa kartice skinuti deo od 2.300 maraka, tačnije 600 maraka, nakon čega je uzeo bankovnu karticu, otišao do bankomata i vratio se u lokal.

Nakon izvesnog vremena Despotović je ponovo tražio bankovnu karticu, ali je ovoga puta Milki L. saopštio kako će poništiti raniju isplatu.

Prema rezultatima istrage koju je vodilo bijeljinsko tužilaštvo Despotović je u periodu od jula do novembra 2017. godine od lakoverne žene u više navrata uzimao bankovnu karticu vlasništo njenog supruga pa joj vraćao, pod izgovorom da bankomati ne rade.

Na kraju je utvrđeno da je Despotović "ispeglao" karticu Pantelije L. i sa računa skinuo 10.400 evra.

Protiv Despotovića je i u oktobru 2016. godine podignuta optužnica zbog prevare "teške" 140.000 maraka, a žrtva je bila Miladin M. iz Donjeg Zabrđa kod Ugljevika,

ZA PREVARU I DO 10 GODINA ZATVORA

Za krivično delo prevare Krivični zakonik Republike Srpske propisao je maksimalnu kaznu do 10 godina zatvora.

Visina kazne zavisi od iznosa materijalne štete, pa se za iznose od 10.000 do 50.000 maraka može izreći kazna do pet godina zatvora.

(Telegraf.rs/Srpskainfo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    25. januar 2019 | 05:48

    Da li je ovo realno?

  • Lale

    25. januar 2019 | 02:30

    muz ima tolike pare a ona trazi posao haha

  • Zug

    25. januar 2019 | 09:23

    Uvek je drugi kriv i prevarant,pa šta si tražila od njega jer on nije ništa tražio od tebe i nisi morala imati kontakt,đavola si tražila i našla ga i šta sada što kriviš drugog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA