≫ 

Kolinda se oglasila povodom slučaja koji je uzdrmao Hrvatsku: Kad gospodin Huanito podnese zahtev, ja ću da ga pomilujem

Huanitu je danas potvrđena dvogodišnja kazna zatvora

  • 3

U slučaju Huanita Luksetića, kojem je danas potvrđena pravosnažna presuda od 2 godine zatvora, oglasila se predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Iz Kabineta predsednice danas je medijima poslato saopštenje u kojem se komentariše mogućnost da predsednica pomiluje Huanita Luksetića.

- Predsednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića i smatra da je njegovo zdravstveno stanje nemerljivo važan element celog slučaja - navodi se u saopštenju poslatom iz Kabineta predsednice.

Predsednica Republike Hrvatske ne može automatski da pomiluje Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju da podnesu molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izveštaj predsednici, zaključuje se u sapštenju.

Nedugo nakon što je poslato saopštenje iz Kabineta predsednice, na Tviteru se oglasila i sama predsednica, napisavši kako će, kad Huanito Luksetić podnese zahtev za pomilovanje, iskoristiti svoje zakonsko pravo i pomilovati ga.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA