Stravični masakr u vikend naselju na Drini: Krvavi tragovi svuda po selu, neki od ranjenih su uspeli da pobegnu, šokirani meštani tragaju za pravom zveri (FOTO)

- Odakle im pravo da oni odlučuju o tuđoj sudbini i da prave čistilište? Ko ih je ovlastio? - pita se besno jedan od meštana ovog sela nakon masakra pasa lutalica

  • 31

Stanovnike vikend naselja nadomak sela Amajlije u nedelju ujutru sačekao je strašan prizor - masovni masakr pasa lutalica. Svuda po selu bilo je tragova krvi, a jedan od leševa koji su meštani videli, zaista je tužan, strašan i poražavajuć za čovečanstvo.

Crni veliki pas, leži u snegu sa ogromnom prostrelnom ranom na stomaku - očigledno je, bio je meta vatrenog oružja.

Pas je krvnički ubijen, rupa na stomaku govori da je reč o vatrenom oružju; Foto: Telegraf

Našoj redakciji stanovnici Amajlija, javili su se, jer su razočarani i iznervirani onim što su videli, a jedino što žele da poruče počiniocima ili počinitelju jeste "sram vas bilo".

-  Odakle im pravo da oni odlučuju o sudbini tih životinja i da prave čistilište? Ko ih je ovlastio? - pita se besno jedan od meštana ovog sela.

Krvavi tragovi su širom naselja; Foto: Telegraf

Oni složno žele pravdu, jer smatraju da onaj ko je sebi dao za pravo da likvidira pse koje ne pripadaju nikome, ne sme da prođe nekažnjeno. Među njima kruže priče da bi ovo mogao biti potez (krivo)lovaca, jer je očigledno psa razneo metak.

Da nije reč o ubistvu samo jedne životinje, svedoče i krvavi tragovi koji vode duž staza pored vikendica u krugu od dva kilometra. U Amajlijama kažu da je verovatno na više njih pucano, ali da su neki ranjeni uspeli da pobegnu.

Jedan od ubijenih pasa, meštani strahuju da ih je više nastradalo; Foto: Telegraf

Oni sa kojima smo razgovarali, nisu želeli da otkrivaju svoje identitete, jer je ovaj slučaj prijavljen tamošnjem Udruženju za zaštitu životinja, koje će detaljnije istražiti stravične prizore iz Amajlija.

(S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamy

    29. januar 2019 | 04:06

    Ljudi su zveri, ti psi su nekome prioadali, psi se moraju cipovati pa tako registrovati i vlasnike pasa. To je resenje a ne ubijati neduzne zivotinje. Strasno se ponasamo,

  • Paradox

    28. januar 2019 | 23:56

    Kad te iste lutalice izujedaju vašu decu, napadnu vaše ljubimce ili stoku, onda sudite. Kao da bi im drugačije bilo da je država rešavala to i slala u kafileriju... Gde su bili ovi kvazi borci za zaštitu životinja kad je trebalo, da ih pokupe i udomljavaju? Foteljski moralizam!

  • Dare

    29. januar 2019 | 02:15

    Kad drzava nije u stanju da huligane razoruza onda gledamo ovako nesto gde jadne zivotinje stradaju tako ce isto jednog dana pucati i na decu jer naucno je dokazano da ko ne voli zivotinje mrzi i ljude. Zlocinci se moraju pronaci i me smeju proci nekaznjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA