≫ 

Sin doveo majku u bolnicu zbog temperature, a lekari se frapirali kad su ih videli: Nije imala gaće, a oko nje se širio neopisiv smrad

Stara nesrećna žena je nedavno imala moždani udar, dementna je i ne može vodi brigu o sebi

  • 6

Muškarac (49) iz okoline Đurđevca osuđen je zbog zanemarivanja potreba teško bolesne stare majke.

U martu prošle godine majka je završila u koprivničkoj Opštoj bolnici zbog digestivnih problema. Ali, u bolnicu je stigla u teškom stanju, nedovoljno obučena, a na sebi je imala istu odeću u kojoj je dva meseca pre otpuštena iz bolnice. Osim toga, na sebi nije imala donji veš, a oko nje se širio neprijatan miris urina.

Reč je o ženi koja je nedavno imala moždani udar, dementna je i nemoćna da vodi brigu o sebi.

Kako je bila izuzetno zapuštena, lekari i medicinsko osoblje Hitnog bolničkog odeljenja zatražili su od Centra za socijalnu brigu intervenciju i njeno zbrinjavanje. Na temelju saznanja dobijenih od bolničkog osoblja i socijalnih radnika, đurđevački policajci su prijavili 49-godišnjeg sina koji se očigledno nije brinuo o majci.

Majka je kod prijema u bolnicu imala temperaturu od samo 35 stepeni u izrazito zapuštenom higijenskom stanju, obučena samo u  prljavu majicu i prljave rupičaste pantalone.

Iz bolnice su potvrdili kako je istu odeću imala na sebi kada je otpuštena kući u januaru 2018. godine nakon moždanog udara.

Stanje pacijentkinje lekari su fotografisali i dopustili policiji i socijalnim radnicima da fotografije koriste prema potrebi.

Kada su ga ispitali kao osumnjičenog za prekršaj porodičnog nasilja prema majci zbog zanemarivanja njenih potreba kao starije osobe, 49-godišnji sin je policajcima rekao kako se o majci brinuo koliko je mogao.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Brat koji živi 40 godina u Nemačkoj svu brigu o majci prepustio je meni. Majku perem u lavoru jer ne može da uđe u kadu. Pelene joj nisam kupio jer mi je Centar obećao pelene, ali mi ih nisu dali. Dok sam ih imao, majka je nosila pelene, a kada ih nismo imali nije - rekao je policajcima 49-godišnji sin.

Protiv njega je na temelju svih prikupljenih dokaza pokrenut prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim. Sin je porekao krivicu i kao dovoljan dokaz naveo kako je majci hitnu pomoć zvao 11 puta.

- Majka je jedno vreme bila na smeštaju u domu, ali sam je ipak vratio kući da se brinem o njoj. U februaru sam hitnu zvao 11 puta. Iz toga se može videti ko se za koga brine - rekao je osuđeni sin.

Dodao je kako je majka pokretna, pri zdravoj pameti i sama odlučuje o svemu.

- Ako ona to ne želi, na nju ne možemo uticati ni ja ni doktor - rekao je sin koji je na sudu proglašen krivim i mora platiti 135 evra kazne.

VIDEO: Baka Nevenku je po hladnoći ćerka izbacila na ulicu

(Telegraf.rs/Podravski.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    29. januar 2019 | 23:01

    Posle mozdanog udara,par dana bolnice i hajd kuci!? Razvijeno zdravstvo dovoljno da kazemo:"Neka...hvala"!!!

  • zorn

    29. januar 2019 | 22:19

    Kada pogledam naslov muka mi je koji izraz.

  • Rade

    31. januar 2019 | 17:46

    Ženi treba produžena medicinska nega i bolnički smeštaj. Nije sin medicinski radnik pa da može da joj pruži potrebu pomoć. A važno je što ga je su kaznip za nebrigu. Da je kriminala prošao bi nekažnjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA