Detalji stravičnog pokolja u Dubrovniku: Ubio tasta, suprugu pa sebe, jer je žena htela da se razvede od njega?

Pucao i na taštu koja je uspela da se spasi i da pozove policiju

  • 1

U Dubrovniku se jutros dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo, a razlog za ovaj pokolj leži u porodičnim razmiricama. Kako neslužbeno saznaje Dubrovački dnevnik, moreplovac Ivo Banović ubio je suprugu i njenog oca jer je ona zatražila razvod braka. Na kraju je presudio sam sebi.

Dubrovački dnevnik navodi da ima pouzdane informacije da je dan pre nego što je počinio dvostruko ubistvo od advokata svoje supruge dobio i-mejl u kojem mu je poslala zahtev za sporazumnim razvodom braka pa se veruje kako je upravo to razlog današnjeg krvavog pohoda.

Banoviću je to bio drugi brak.

- Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko u Dubrovniku. Radi se o dve muške osobe u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena - stoji u ranijem saopštenju policije.

Prvo je, kako je Indeks neslužbeno saznao ranije, pucao u 74-godišnju tastu K. T. Nju je ranio, a ona je uspela da se spase tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom spratu i odatle je pozvala policiju.

Potom je ubio tasta a u međuvremenu je njegova supruga istrčala van dozivajući pomoć.

Krenuo je za njom i ubio je na stepeništu. Odmah potom je presudio i sebi, najverovatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Kako neslužbeno saznaje Dubrovački dnevnik, Banović se od rane mladosti nasilno ponašao, a kako su susedi govorili, dok je u mlađim danima živeo u starom gradskom jezgru, svi su ga se bojali jer je gotovo svakodnevno bio akter neke tuče.

Portparolka PU dubrovačko-neretvanske Nevenka Bečić izjavila je na konferenciji za novinare kako prema 53-godišnjaku policija dosad nije postupala.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA