≫ 

Jeziv pogled monstruma Srđana, koji je ubio 3 ljudi bez razloga: Uhapšen je go do pojasa, danas je trebalo da izađe iz zatvora (FOTO) (VIDEO)

Srđan Mlađan trebao je biti danas doveden na Sud uz jako obezbeđenje jer sigurnosni eksperti tvrde da on i dalje planira beg iz zatvora

  • 6

Na Županijskom sudu u Varaždinu su danas na snazi najviše mere obezbeđenja jer je sisački monstrum Srđan Mlađan (39), zbog kog se tresla Hrvatska, nakon više od 15 godina trebao da napusti lepoglavski zatvor i da svedoči o incidentu u zatvoru, kada je Darijo Šišaković napao Roberta Matanića. Međutim, Mlađan ipak neće napustiti ćeliju zbog zdravstvenih problema Darija (29), kojem se sudi za pokušaj ubistva Roberta.

Srđan Mlađan trebao je da bude doveden na Sud uz specijalne mere osiguranja koje nisu bez razloga jer je u januaru 2018. sprečen njegov plan za beg iz zatvora, a sigurnosne procene navode da on i dalje čeka priliku i planira beg iz zatvora jer se nikako ne miri s tim da u lepoglavskom zatvoru mora da ostane do 4. maja 2027. godine.

Tri puta ubio do svoje 21 godine Printskrin: Hrvatska policija

TRI PUTA UBIO BEZ RAZLOGA

Srđan Mlađan služi kaznu u zatvoru zbog trostrukog ubista. Prvo je 1998. godine ubio šesnaestogodišnju Elizabetu Šubić sa dva hica, tada svoju vršnjakinju. Ubio ju je jer je toga dana odlučio da nekoga ubije. Bilo koga. Da nije naišao na Elizabetu, ubio bi nekog drugog.

Posle samo dve nedelje od ubistva tinejdžerke, Mlađan je ubio komšiju Petra Jančića s tri hica. U komšiluku je opljačkao banku i tek tada je policija otkrila ko je hladnokrvno smaknuo dvoje ljudi. Policija ga je već poznavala. Provaljivao je u kioske, bušio gume na kamionima, s 14 godina zapalio je školsku biblioteku, iz Tehničke škole kroz prozor pobacao računare. Bio je juniorski prvak Hrvatske u rvanju, obožavao je da gleda film "Rođene ubice". Policija je pedantno zabeležila da je iz videokluba ovaj film iznajmio čak 52 puta.

Ovako se predao nakon ubistva policajca Printskrin: Hrvatska policija

Osuđen je na deset godina zatvora. Dobio je maksimalnu kaznu koja mu se kao maloletniku mogla izreći. Sudiji je nakon izricanja presude poručio: "Vidimo se u paklu." Zatvoren je u požeškom zatvoru. Uprkos tome što je bez ikakvog razloga dvaput ubio, Mlađan je iz zatvora na slobodu izašao čak 21 put. S poslednjeg nagradnog izlaska nije se vratio.

U februaru 2002. godine otišao je na nagradni izlazak. Uputio se u Zagreb, iznajmio stan, nabavio pištolj i opljačkao banku. Policija ga je locirala, ali ga očigledno još uvek nisu dovoljno ozbiljno shvatali. Iskusni policajac Milenko Vranjković King otišao je da ga privede. Susreli su se u prizemlju zgrade u kojoj je Mlađan iznajmio stan. King je zatražio ličnu kartu i pitao Mlađana da li stanuje u toj zgradi. Mlađan mu je odgovorio s tri metka. Ubio ga je na stepeništu i uzeo mu službeni pištolj.

Nakon ubistva pobegao je nekoliko ulica dalje. Na Ravnicama je utrčao u kuću Božene Kosović i uzeo za taoce nju i njenu decu Nikolinu i Marka. Porodica Kosović preživela je susret sa sisačkim monstrumom, kako je ubrzo nazvan. Pet sati je trajala talačka situacija na Ravnicama. Specijalna policija opsela je kuću, a Mlađan je zahtevao da dođu brojne novinarske ekipe. Plašio se, rekao je kasnije, da će ga policajci ubiti jer je on ubio jednog od njih. Predao se go do pojasa.

Za trostruko ubistvo, pljačku banke i otmicu Mlađan je osuđen na 27 godina zatvora.

Na slobodu trebalo bi da izađe 2027. godine Printskrin: Hrvatska policija

NA SLOBODU ĆE 2027. GODINE

Iako ga više niko nije neozbiljno shvatao, uspeo je da na sudu napadne rođenu sestričnu, a pravosudni policajci su ga jedva savladali. Na sudu je tvrdio da je morao da ubija jer ga je boleo stomak, a glas u glavi mu je govorio da će bol prestati kada ubije. U zatvoru bi trebao da ostane do 2027. godine. Iz zatvora će izaći na svoj 46. rođendan.

MEĐU ZATVORENICIMA VAŽI ZA AUTORITET

Mlađan poštuje kućni red u zatvoru. Među zatvorenicima važi za autoritet. Stalno bilduje i igra igrice na kompjuteru, a odnedavno su zatvorenicima zabranjene igrice s ubijanjem.

Komunicira samo sa zatvorenicima, a u pismima ili telefonskim razgovorima pravosudne policajce naziva slugama. Za sebe misli da je nadčovek izuzetnih sposobnosti. Povremeno mu u posetu dolazi jedna verska isceliteljka i roditelji. Dopisivao se sa Zdenkom Jarošem, bivšim zatvorenikom i beguncem s kojim je stvorio i posebni šifrarnik. Vlasti veruju da on i dalje planira da pobegne iz zatvora.

DANAS JE TREBAO PRVI PUT DA IZAĐE IZ ZATVORA POSLE 15 GODINA

On je danas trebalo da svedoči na suđenju ubici Dariju Šišakoviću (29) koji je 19. marta 2015. u zatvoru u Lepoglavi više puta tegom u glavu udario Roberta Matanića, osuđenog za učestvovanje u ubistvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u septembru 2015. ali suđenje do sada nije započelo jer je Matanić prvo bio u komi, a potom je dugo vegetirao. Mataniću je u napadu uništen centar za govor. Ima trajne povrede mozga i to centra za govor. Šišaković je u zatvoru završio zbog ubistva Zagrepčanke Dijane Ćulibrk (37), profesorke sociologije, 2011. godine s 31 ubodom nožem.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice

(Telegraf.rs/Index.hr/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taske

    31. januar 2019 | 12:48

    Nije pametno tog pustiti ni za 76 a ne 46 ti rodjendan

  • Baster

    31. januar 2019 | 12:37

    Au komšije,pa vi gori od nas. Mi za takve psihopate bar ne dajemo pravo pomilovanja a vi opušteno i nagradni vikend. A što se tiče kazne,isti smo. Par godinica i to je to.. Pa posle opet isto. Izađe,ubije pa opet par godinica itd.. AKO NE SMRTNA,ONDA 40 god.

  • Zak

    31. januar 2019 | 12:59

    Nisam za Amere ali za ovakve slucajeve dajem im za pravo jer taj nije zasluzio da zivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA