≫ 

Hrvatski policajac u bekstvu: Osuđen zbog krađe zlata, ali niko ne zna gde se nalazi

USKOK je Dolačkog teretio za zlopotrebu položaja, smatrajući da je iscenirao provalu u svoju kancelariju

  • 0

Policija interno traga za Željkom Dolačkim, a nakon što nije nađen na poznatim adresama, očekuje se da bi sud narednih sati mogao raspisati poternicu za njim. On se juče nije pojavio na čitanju nepravosnažne presude, a od tada ni advokati nisu sa njim u kontaktu. Nepravosnažno je osuđen na šest godina zatvora.

- Koliko ja znam nije. To je za mene prva vest da bi to bilo tako. Možda advokat Cahun zna više jer je više sa njim u kontaktu. Video sam ga prekjuče, dosta smo iscrpno razgovarali. Juče sam dobio poziv, čuli smo se, upravo je i njemu bilo saopšteno kakva je presuda. Nije bilo ni najmanje naznake da bi on bio u bekstvu ili se spremao na njega. Za mene je ovo iznenađujuće. Doduše, on je očekivao oslobađajuću presudu - rekao je advokat Veljko Miljević za N1.

Njegov advokat, Davor Cahun, rekao je kako ne zna gde je njegov klijent.

- Poslednji put sam se sa njim čuo u utorak ujutro. Ne znam gde je i ne znam ništa o tome. Nismo u kontaktu - rekao je Cahun za Dnevnik.hr.

USKOK je Dolačkog teretio za zlopotrebu položaja, smatrajući da je inscenirao provalu u svoju kancelariju kako bi prikrio da su iz sefa nestali zlato i novac, oduzeti u različitim kriminalističkim obradama.

Sud je utvrdio da su navodi optužnice opravdani, odnosno kako je objasnila sudija Štampar Stipić, sud je nedvosmisleno utvrdio da je Dolački počinio to za šta ga terete. Veće je smatralo da je to utvrđeno iskazima veštaka i svedoka.

VIDEO: Hrvatska nema ni grama a Srbija je krcata metalom zbog koga se i dalje vode bitke

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA