≫ 

Prvo obraćanje Davora Dragičevića sa tajne lokacije: Ne mogu više da uđem u svoju kuću, ni da pomazim svog psa

Ovo je njegovo prvo obraćanje u medijima nakon nestanka krajem prošle godine

  • 24

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića, uključio se uživo u program emisije "Dan uživo" na televiziji N1, gde je govorio o razlozima svog nestanka, o slučaju koji još uvek nije rešen i planovima za budućnost.

On se uključio putem video poziva, a prvo što ga je voditelj pitao, bilo je gde se nalazi, ali i da prokomentariše navode da je bio uhapšen.

- Neću otkriti svoju lokaciju, na sigurnom sam, u dobrim rukama. Mogu reći da sam na slobodnom mestu, neki ljudi su mi pomogli, oni su različitih vera i nacija. Sada se osećam bolje. Pokušaji moje likvidacije nisu upeli, kao što su nažalost likvidirali moje dete - rekao je Davor.

On je dodao da se sklonio iz Bosne i Hercegovine, ali ne iz straha, već zato što ne želi da im dopusti da i njega ubiju. Davor Dragičević je u uključenju u emisiju televizije N1, naveo i da smatra da pravna država u BIH ne postoji.

- Davidov grob će biti izmešten, mislim da je njegova majka već zakupila mesto, a država nek se zapita kada u svet bude otišla slika izmeštanja nečijih kostiju. Neka se zapitaju kakve su to institucije i tužilaštva. Ja samo želim da mu u miru dođem na grob, da se isplaće, poljubim krst i zapalim sveću - rekao je Dragčević.

On je i ovog, kao i prethodnih puta, za smrt svog sina optužio državu, odnosno MUP i institucije koje sarađuju, kao i Milorada Dodika.

Prema njegovim rečima, država planira da ubije i njega, a kada mu je voditelj zatražio dokaze za to, rekao je da ne zna kome više da ponudi dokaze i da ih je dostavljao na sve strane.

Foto: Twitter/Davor95007141

- Ne mogu više ući u svoju kuću, ni pomaziti svog psa, niti se videti sa prijateljima, ne mogu doći u svoju Banjaluku gde sam odrastao. Ali, neće me se lako rešiti, to sam im obećao. Ja više nemam šta da izgubim izgubio sam svog sina. Jako sam raočaran u međunarodnu zajednicu, jer nisu reagovali na one scene sa protesta. Tukli su nas, žene, decu, hapsili, mene ganjali po gradu. Ono je užas. Hoće li reagovati tek kada bude pala krv?  - izjavio je za N1 Davor Dragičević.

U razgovoru za N1 otkrio je i da se neće vraćati u Bosnu, dok se neke stvari ne budu promenile, a koje to, nije želeo da otkrije, već je najavio da će se sve videti i čuti.

- Kada dođe vreme za to, doći ću. Majka Davidova Suzana je organizovala u Austriji grupu "Pravda za Davida" koja će biti usmerena ka celom svetu - kazao je Davor.

Ovo je samo deo Davorovog obraćanja javnosti. Zapravo, ovo je prvo, nakon nestanka krajem prošle godine.

Da podsetimo, Davor Dragičević nestao je 30. decembra 2018. nakon protesta u Banjaluci. Dan nakon nestanka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka raspisali su poternicu za nekoliko osoba među kojima je i Dragičević.

Istog dana zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih dela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja i nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju, zabranjena su sva javna okupljanja grupe ''Pravda za Davida'' na banjalučkom glavnom trgu.

Davor se od nestanka nekoliko puta obratio članovima grupe "Pravda za Davida" na Fejsbuku, a oglašavao se i na Tviteru, gde je obećao da će nastaviti da se bori da se otkriju ubice njegovog sina.

Poslednji put oglasio se na Tviteru 1. februara, kada je podelio pesmu posvećenu svom sinu, koji bi 31. januara napunio 22 godine.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas. Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji nastradalog mladića tvrde da je njihov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a Davor optužuje i policiju i tužilaštvo da zataškavaju slučaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    6. februar 2019 | 20:30

    Što si tražio to si i dobio

  • Za šaku novaca

    6. februar 2019 | 21:55

    Ovaj čovek je izdao Republiku Srpsku i svoj narod.

  • PIXY

    6. februar 2019 | 19:34

    Znamo da si u dobrim rukama,te su te ruke i gurnule u proteste,nisi ispunijo zadatak i dobio si otkaz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA