≫ 

"Sad imaš tetovažu i možeš se hvališ da si ustaša": Učenik nasred časa zalepio drugarici užaren predmet na ruku, haos u Zadru

Na pitanje zašto je to učinio, ispričala nam je kako joj je rekao da je to napravio jer mu je bilo dosadno i da je to uradio iz zezanja

  • 23

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici juče je jedan učenik prvog razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao jednu školsku drugaricu i jednog druga. Sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu za vreme nastave, piše Zadarski list.

Devojka je zadobila dve opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu.

- Taj učenik je sedeo iza mene u klupi u razredu, pa mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova 'U'. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, pa je isto tako opekao još jednog dečka koji je sedeo do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je "Sad imaš tetovažu i možeš se hvališ da si ustaša", ispričala je juče 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak sa direktorom stigla sa ocem.

Na pitanje zašto je to učinio, ispričala nam je kako joj je rekao da je to napravio jer mu je bilo dosadno i da je to uradio iz zezanja.

- Isprva nisam smela da kažem profesorki šta se dogodilo jer mi je jedna devojkaa iz razreda zapretila da će me povrediti i obesiti ako ikome kažem jer se to radi tužibabama. Ali kad smo došli na čas fizičkog vaspitanja, tamo sam bila u odeći kratkih rukava i profesorka je primetila kako imam opekotinu na ruci pa me upitala šta je bilo.

Tada sam rekla što se dogodilo, pa nas je sve zajedno poslala kod pedagoga koja mi je namazala ruku i nazvala razrednu - ispričala je za Zadarski list vidno uplašena učenica koja je poslepodne bila kod lekarke, pa joj je rečeno kako će trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži.

Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia

Uz nju je juče u školi bio i njen otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru koji je revoltiran ovim nemilim događajem o svemu obavestio medije.

- Mene čudi kako to da niko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć?! Naime, reč je o dvoje učenika koji su povređeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija ćerka, koja je takođe išla u ovu školu, sa nastave došla krvava kući, a ni tada niko nije zvao policiju ni Hitnu pomoć. Problem je u celoj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumem šta se događa u školi -rekao je vidno uzrujan otac.

Roditelje svo troje učenika pozvao je juče uveče direktor Jozo Dragić, pa su svi izneli svoja gledišta događaja, piše Zadarski list.

- Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio tako veliki incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim časovima, neposredno nakon događaja, izmirili. Takođe, na sastanku sa roditeljima su opet svi izneli svoju priču, a učenik koji je to učinio se izvinio.

Situacija se smirila, pa su svi rekli kako će doći na nastavu - rekao je Dragić. Dodao je kako je na sastanak došla i policija, da su i oni uzeli izjave svih uključenih u incident. Istaknuo je kako je reč o lakšim telesnim povredama učenika.

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

- Ovo je velika škola, a zadnjih godina imamo jako puno učenika koji se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Odmah za četvrtak sam sazvao razredno veće na kojem ćemo odlučiti o pedagoškim merama prema učeniku, odnosno o sankcijama koje prema pravilniku slede za ovakvo ponašanje, a to bi moglo čak biti i ukor pred isključenje - zaključio je direktor Dragić.

Nakon sastanka smo opet se oglasio otac povređene devojčice, koji je rekao kako mora ćerku da odvede u Hitnu pomoć kako bi se povrede evidentirale, i kako će podignuti krivičnu prijavu.

U policiji tokom dana nisu imali saznanja o ovom događaju, a tek su nakon sinoćnjeg sastanka potvrdili da imaju saznanja o događaju u kojem su učestvovale maloletne osobe i da je događaj u obradi.

Fotografije pogledajte OVDE.

VIDEO: Ovako su Hrvati slavili uz Tompsona drugo mesto na SP u fudbalu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еро са онога света

    7. februar 2019 | 12:00

    Xрватска култура је цивилизацијски на нивоу људождерства.

  • Алфи

    7. februar 2019 | 11:47

    Нова генерација ујки ступа на сцену...

  • 534

    7. februar 2019 | 11:45

    Ne treba da drame. Pa oni su prijatelji a na prijatelja se ne možeš naljutiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA