Ne daj me majko: U BiH osvanuli bizarni anti-abortus plakati. Klještima čupaju bebu uz potresnu poruku (FOTO)

Smatraju da će ovako podstaći i druge protvi abortusa

  • 10

Udruženje "Mlado Sunce" koje se protivi abortusu postavilo je kraj puteva plakate u Širokom Brijegu, Mostaru i Čitluku u Bosni i Hercegovini. Uz potresnu ilustrativnu fotografiju, još snažnija je poruka "Ne daj me majko!" uz koju stoji haštag #spasimonerodjene.

Na fotografiji nalazi se nerođena beba, u majčinom stomaku, koja je vezana za srce majke, a klješta pokušavaju da je iščupaju.

Ovo udruženje iz Širokog Brijega krajem godine organizovalo 40-dnevnu molitvu za zaštitu života ispred Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, piše bljesak.info.

- Uvereni smo da će ovaj projekat podstaći mnoge da stanu u odbranu života i ako samo jedna beba bude spasena, naša zemlja će biti obogaćena jednim novim životom. Stoga srdačno zahvaljujemo svima onima koji čuvaju život, koji brane život od samog začeća do prirodne smrti, porodicama koje su otvorene životu i rađanju, majkama kojima je karijera majčinstvo i svima onima koji su nam pomogli konkretno u ovom projektu te velikodušno darovali svoj doprinos - ističu iz širokobriješkog Udruženja "Mlado Sunce".

Anti-abortus kampanju pokrenuli su podstaknuti događanjima u državi Njujork, gde je ovih dana donet zakon koji pobačaj definiše kao "osnovno pravo" svake trudnice te omogućuje pobačaj do 9 meseca trudnoće.

- U mnogim muzejima možemo videti razna oružana sredstva korišćena u ratovima u istoriji. Bilo bi dobro da se podigne muzej gde će se pokazati oružje kojim lekari, uprkos Hipokratovoj zakletvi, nemilosrdno ubijaju nevinu decu pod majčinim srcem… Ne možemo poput Poncija Pilata prati ruke i ne činiti ništa, nego treba odlučno da stanemo u odbranu dostojanstva života - izvod je iz knjige jednog od članova Mija Barade.

(Telegraf.rs/Hkm.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😢😢😢😢😢😢😢😢😢

    7. februar 2019 | 23:19

    Sttasan greh ubistvo

  • S

    8. februar 2019 | 01:41

    Da li je ubistvo i ako je zena silovana? Da li ova inicijativa ima i predlog pomoci zenama koje su samohrane i hoce da rode dete? Da li ce toj zeni priskociti u pomoc i kad je poslodavac otpusti ili je samo bitno da se dete rodi a nek ga gaji ulica? I da li ce na isti nacin prisiliti i muskarca da odgaja to dete ili u zemli samo zene treba da stavljamo na stub srama? Svako ima pravo da donosi odluke u svom zivotu i da snosi posledice, vi se pobrinite za svoju decu, a ne da jos i stajete na muku zenama koje se odluce na taj korak iz ma kog razloga jer je njima najteze.

  • spasoje

    7. februar 2019 | 23:23

    Ma samo da se kotimo pa Nek je i na silu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA