Vođa kavačkog klana stigao u Crnu Goru: Mere obezbeđenja na najvišem nivou zbog Kašćelana

Kašćelan je sproveden u ZIKS, a izručenje je obavljeno na aerodromu u Golubovcima

  • 0

 Slobodan Kašćelan  iz Kotora, označen kao jedan od vođa kavačkog klana izručen je iz Praga danas oko 14.30 sati Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Kašćelan je sproveden u ZIKS, a izručenje je obavljeno na aerodromu u Golubovcima.

Ekstradicija je nosila visoki rizik zbog čega je realizovana u organizaciji Sektora kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica, u saradnji sa CB Podgorica, Posebnom jedinicom policije, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Sektorom granične policije.

Kašćelan je u Pragu uhapšen sredinom decembra prošle godine. Imao je kod sebe dva pasoša - francuski i kosovski, na ime Slobodan Perić.

Kašćelan je optužen za zelenašenje, dilovanje droge, zastrašivanje.

Foto: Dan CG

Inspektorima je pobegao 12. septembra 2016. godine, kada je uhapšeno više članova tog klana, jer mu je navodno, neko iz policije javio za akciju hapšenja.

Kada je napokon uhapšen u Pragu 13. decembra prošle godine odmah je pristao na izručenje matičnoj državi.

"Sumnja se da je S.K. u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I.M. Takođe, S.K. se potražuje i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao delovanje kriminalne organizacije uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unapried određen zadatak i ulogu", saopšteno je iz policije.

Kašćelan je, kako se navodi, pre hapšenja u Češkoj, često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA