Mama i dva sina zbog iznude novca iza rešetaka: Presretali porodicu, pretili im pištoljem i bokserima, a po Fejsbuku im pisali "Dugujete 6.000 evra"

Drama je krenula još u oktobru 2017. kada je odrađen posao posredovanja prilikom kupovine automobila

  • 0

Zbog iznuđivanja četvoročlane porodice, zagrebačka policija uhapsila je dvojicu braće starih 39 i 41 godinu, a osim njih, privedena je i njihova majka (65) koju se tereti za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema izveštaju policije, drama je krenula još u oktobru 2017. kada je odrađen posao posredovanja prilikom kupovine automobila.

Naime, posrednik je bio 39. godišnjak koji je bio nezadovoljan provizijom koju je dobio, pa je preko društvenih mreža i mobilnih aplikacija, odlučio da se obračuna s četvoročlanom porodicom. Osim što je objavljivao neumesni sadržaj na profilima supružnika starih 45 i 40 godina, vređao je pogrdnim rečima i ostale članove njihove porodice.

Pretili su i bokserom; Foto: MUP Srbije

- Duguješ mi 6.000 eura - neumorno je na sve strane pisao i govorio 45. godišnjaku te njegovom ocu (66) nakon čega su usledile i neposredne pretnje pištoljem za kojeg se tokom istrage otkrilo da je bio plinski.

Osim pretnji oružjem, pretio im je i bokserom te je na članove porodice fizički nasrtao i na ulici. Od straha za vlastiti život, prestravljena porodica mu je u jednom trenutku predala 3000 eura. No 39. godišnjak je, ističu iz  zagrebačke policijske uprave, nastavio s pretnjama na društvenim mrežama, a u maltretiranju mu se pridružio i dve godine stariji brat koji je porodici uz pretnje smrću pokazivao usput i pištolj.

Nakon što su braća uhapšena, u pretresima domova pronađena je bomba, kubura, plinski pištolj, više mobilnih telefona te stotinak komada municije raznog kalibra. Braća će kazneno odgovarati za iznudu zbog koje su uhapšeni, a njihova majka kao vlasnica kuće prijavljena je redovnim putem zbog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA