≫ 

Bankarske službenice proneverile skoro 150.000 evra: Upravnica uzela novac, a druga potpisala lažan izveštaj o stanju u blagajni

One su u petak uhapšene

  • 2

Dve bankarske službenice iz gospićke poslovnice Splitske banke, jedna iz Gospića (40), a druga iz Otočca (49) završile su u policijskom pritvoru zbog pronevere više od 130.000 evra, saopštila je u petak ličko-senjska policija.

Gospićanku policija sumnjiči da je tokom decembra 2018. godine i sve do 28. januara 2019. kao upravnica poslovnice banke, protivpravno prisvojila gotov novac u iznosu od 145.023 evra.

U proneveri joj je pomogla zaposlena u toj banci iz Otočca, koja je svojim potpisom overila neistinit izveštaj o stanju glavne blagajne, znajući da stanje glavne blagajne ne odgovara podacima unesenim u izveštak, saopštila je policija.

One su u petak uhapšene, predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    9. februar 2019 | 10:07

    Pa, tako je to, kada nemaju političko iskustvo a da ih "nikada ne provale". 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA