≫ 

Dečaci videli nešto čudno u Jadranskom moru, a kad su izvukli neman od 2,5 metara na obalu, shvatili su da su uhvatili smrt! (FOTO) (VIDEO)

U slučaj se uključila i policija

  • 2

Petorica dečaka iz Šibenika izvukla su iz mora zmiju dugačku 2,5 metara, a veterinari su saopštili da ne znaju o kakvoj je vrsti reč.

Zmiju je u subotu predveče prvi uočio jedan od dečaka i u prvi mah pomislili su da se radi o ribi ugor, ali kada su je izvukli na obalu shvatili su da se radi o zmiji, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Dečaci poziraju sa ulovom Foto: infovodice.com

Kako se navodi, lokalna veterinarska služba nije mogla da potvrdi o kakvoj se vrsti zmije radi i da li je otrovna, a ustanovljeno je da ne pripada ni jednoj domaćoj vrsti, kao i da je uginula pre nego što je završila u moru.

Međutim, vodički veterinar Zdravko Zorici rekao je da se radi o zelenoj anakondi.

Bila je mrtva pre nego što je završila u moru Foto: infovodice.com

- Radi se o neotrovnim rečnim zmijama. Kako je ona dospela u more teško je reći - rekao je veterinar Zorica.

Pretpostavlja se da je zmiju nepoznata osoba držala kao kućnog ljubimca i da ju je nakon uginuća bacila u more.

Duga je 2,5 metara Foto: infovodice.com

Slučaj je prijavljen policiji, koja ce sprovesti istragu.

Sve anakonde se hrane različitim životinjama: ribama, pticama, drugim gmizavcima i sisarima, a krupnije anakonde love tapire, jelene, kajmane, a ponekad krokodile i jaguare, ali tako veliki obroci se ne pojedu. Stezanjem ubijaju plen, najpre ga uhvate svojim moćnim vilicama, a zatim, ili se obaviju oko njega dok ga ne uguše, ili ga stežu u vodi dok se ne udavi. Ponekad, dok su na kopnu, mogu da sa drveta se obruše na plen. Plen celokupno gutaju svojim pokretljivim vilicama koje im omogućavaju da ga progutaju iako veći od prečnika njihovih usta. Nakon velikog obroka, anakonde leže na suncu odmarajući se danima ili nedeljama dok se obrok ne svari.

Kod zelenih anakondi je prisutan i kanibalizam. U zatočeništvu su poznate po svojoj naravi i sklonosti ka agresivnom ponašanju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poskok

    10. februar 2019 | 14:12

    Vidi se po struktiri tela, boji i šarama da se radi o anakondi !

  • Sloba

    12. februar 2019 | 14:34

    Ja sam mnogo stvari losih stvari prosao ali od ovo bi bezao peske do avganistana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA