≫ 

Strah vlada u mestu gde je masovni ubica Gačić viđen poslednji put: Nude nagradu, za njim tragaju i dronovi, na slobodi je "lud čovek"

Nadležni kažu da čine sve da zaštite građane od višestrukog ubice i apelovali na njih da jave policije ako imaju bilo kakve informacije o njemu

  • 20

Svi pripadnici policijskih agencija u Federaciji BiH u saradnji sa zaposlenima Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) i MUP-a Republike Srpske tragaju za Edinom Gačićem koji se dovodi u vezu sa ubistvima u mestima Podorašac i Suhodol. Policija Kantona Sarajevo u potragu je uključila i nekoliko dronova koji se koriste za pretragu širih područja Tarčina i okoline, dok u mestu u kojem je višestruki ubica poslednji put viđen vlada strah i zebnja, a meštani su se zaključali u kućama i na ulicama nema nikoga.

Nakon hitnog zasedanja Vlade Kantona Sarajevo premijer Edin Forto, ministar kantonalne policije Admir Katica i komesar Uprave policije Mevludin Halilović poručili su građanima da policija čini sve da zaštiti građane od čoveka koji se tereti za ubistvo pripadnika Federalne uprave policije u mestu Suhodol kod Tarčina i meštanina na području Opštine Konjic.

Forto je kazao da je na slobodi čovek koji je lud.

Već je služio zatvorske kazne zbog dva ubistva Printskin/Fejsbuk

Vlada KS je najavila raspisivanje nagrade za osobu koja dojavi informaciju o lokaciji osumnjičenog Gačića, a koja rezultira njegovim hapšenjem. Novčani iznos nagrade nije preciziran, ali je naglašeno da će Vlada KS osigurati sve novčana i materijalna sredstva za akciju pronalaska osobe koja je izvršila spomenuta krivična dela.

Nadležni su zbog svega navedenog apelovali na građane da u slučaju bilo kakve konkretne informacije budu slobodni da istu dojave najbližoj policijskoj stanici kako bi potraga bila uspešno i efikasno okončana.

Printskin/Fejsbuk, Foto: muphnk.ba

Helikopter FUP-a je uključen u akciju pronalaska ubice, a na raspolaganje su stavljene i letelice MUP-a RS-a i FUCZ-a. U potragu je uključeno i nekoliko dronova koji se koriste za pretragu širih područja Tarčina i okoline.

Kako prenosi Avaz.ba, ubica Gačić koristi više mobilnih telefona sa 3G mrežom da bi pratio šta objavljuju portali i time izbegavao policijske patrole.

U istragu su uključeni i deminerski timovi koji se nalaze na licu mesta.

Printskrin: Facebook/Dnevna Doza Robijasa

MUK U MESTU U KOJEM JE GAČIĆ POSLEDNJI PUT VIĐEN

U mestu Ušivak kod Hadžića, gde je navodno sinoć viđen višestruki ubica Edin Gačić, vlada strah. Lako je zaključiti da je situacija zabrinjavajuća, jer skoro da nikog od meštana nema na ulici.

Kako prenosi Avaz.ba, na vrata nekoliko kuća niko nije otvarao.

Gačić, višestruki ubica koji je za nedelju dana ubio dvojicu muškaraca, u ratu je bio pripadnik jedinice El Mudžahed Armije BiH.

On je krajem rata ubio suborca iz jedinice nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Nakon što je izašao iz zatvora 2002. zbog ubistva saborca iz odreda Ismeta Gunića, ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dve trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

Edham Veladžić, direktor Kaznenopopravnog zavoda u Bihaću, upozorio je još u julu 2017. godine sve nadležne institucije na opasnost i mogućnost da će Edin Gačić, sada već četvorostruki ubica, ponovo učiniti to krivično delo.

VIDEO: Uznemirujući snimak ubistva

(Telegraf.rs/Klix.ba/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Senad

    10. februar 2019 | 18:42

    Ovaj slucaj samo govori kakva je BiH kao drzava.Nema mi nista gore nego kada procitam "vec odavno poznat policiji".Ako je izvrsio vec jedno tako sto je ubio svoju majku.Sta ce uopste na slobodi?Nigdje veze.

  • Rs

    10. februar 2019 | 15:33

    Cuj lezao radi dva ubistva pa zar nije trebao biti na dozivotnoj...ko jednom ubije opet ce...zato uvesti dozivotnu ili smrtnu kaznu

  • King

    10. februar 2019 | 15:45

    Čovek dva puta ubio i oni mu dva puta smanje kaznu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA