Policija kontroliše vozove u potrazi za najtraženijim beguncem u BiH: Ubio je majku, pa sedeo u stanu, jeo ratluk i slušao muziku

Nadležni su ponudili i nagradu za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja i upozorili su građane da budu obazrivi jer je u pitanju veoma opasna i naoružana osoba

  • 5

Četvorostruki ubica Edin Gačić iz BiH je dalje i dalje u bekstvu, a policija BiH za njim traga već sedmi dan.  Zbog sumnje da bi se Gačić mogao vratiti na teritoriju opštne Konjic, policija kontroliše vozove koji dolaze i odlaze iz ovog mesta, a angažovane su i dodatne snage.

Da podsetimo, Vlasti u BiH su poručili su građanima da policija čini sve da zaštiti građane od čoveka koji se tereti da je 4. februara ubio Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica, a u subotu uveče policajca Mahira Begića u mestu Suhodol kod Tarčina.

- Pošto se radi o psihički poremećenoj osobi teško je govoriti o motivu. Pitanje je da li je imao motiv da ubije policajca jer je pre nekoliko dana ubio nevinog čoveka. On je ubio majku i zatim je sedeo dva sata u stanu i jeo ratluk i slušao muziku -  kazao je ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara za N1BiH.

Printskin/Fejsbuk

Gačić, je inače višestruki ubica. On je krajem rata ubio Ismeta Guničća saborca iz jedinice "El Mudžahid" nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsednik Federacije BiH Ejup Ganić i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Nakon što je izašao iz zatvora 2002. zbog ubistva saborca, ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dve trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

Edham Veladžić, direktor Kaznenopopravnog zavoda u Bihaću, upozorio je još u julu 2017. godine sve nadležne institucije na opasnost i mogućnost da će Edin Gačić, sada već četvorostruki ubica, ponovo učiniti to krivično delo.

U otpusnom pismu, piše portal Klix.ba, navedeni su psihički problemi osuđenog. Istaknuto je da boluje od poremećaja ličnosti, šizoidnog paranoidnog tipa, te da je boravkom u KPZ došlo do evidentnog ispoljavanja abnormalnosti ličnosti sa svim elementima paranoidne slike. Takođe, veštak psihijatar je konstatovao da je reč o verskom fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja i koji smatra najvećim grehom neizvršenje svojih ideja bez obzira koliko devijantne bile.

Zbog svega ovoga, uvedena je neka vrsta vanrednog stanja u policiji i ukinute su redovne policijske smene, a za policajce nema ni spavanja ni godišnjih odmora dok se ne pronađe i ne uhapsi Gačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snooker

    11. februar 2019 | 11:50

    Samo vi njega obavestavajte u koji prevoz ne treba da sedne..

  • istina

    11. februar 2019 | 12:33

    Opet ga pustite nece vise nikog ubit, obecava.

  • DD

    11. februar 2019 | 12:37

    Verski fanatizam i zasleplenost je gadna boleština. Od nje oboleli ništa drugo ne vidi i ne priznaje što se ne uklapa u njegova fanatizovana shvatanja. Ubili bi zbog toga i mater svoju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA