Meštani Ušivka u strahu dočekuju noć: Brutalni ubica je viđen u ovom kraju, a za informaciju o njemu biće ponuđeno 25.000 evra

U toku je opsežna potraga, a na terenu su brojne policijske ekipe

  • 6

Nakon što se pojavila vest da je odbegli ubica Edin Gačić viđen u Ušivku, meštani ovog hadžićkog naselja žive u strahu.

Ekipa portala Avaz.ba danas ih je posetila, a meštani su izjavili da svaki dan prate vesti očekujući nove informacije vezane za ovaj slučaj.

- Strah nas je, kuće zaključavamo i gotovo da ne izlazimo napolje. Policija patrolira naseljem, ali ćemo se smiriti tek kad nam kažu da je ubica uhapšen - izjavila je meštaka Suvada Ramić.

Njene komšije Ahmed Zametica i Šefik Karić došli su po decu pred školu, kažu da im nije jednostavno kada znaju da je ubica samo pre nekoliko dana naoružan slobodno šetao njihovim naseljem.

Sejo Čajić je rekao da očekuje da će ubica uskoro biti pronađen.

- Naći će ga uskoro, ali mislim da on više nije ovdje, da je otišao. Mnogi su pričali da su ga videli, ja nisam - ispričao je za Avaz Čajić.

Na ulicama, osim retkih meštana, mogu da se zateknu jedino migranti koji borave u obližnjem imigracinom centru i policijska vozila koja patroliraju Ušivkom.

Foto: Tanjug/AP

Vlada Kantona Sarajevo sutra će na sednici doneti odluku o iznosu nagrade za informaciju o višestrukom ubici Edinu Gačiću, za kojim je pokrenuta opsežna potraga.

Prema nezvaničnim informacijama portala Klix, ta nagrada bi trebalo da iznosi 50.000 konvertibilnih maraka (25.000 evra).

Edin Gačić je višestruki ubica koji se sumnjiči za ubistvo Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica pre sedam dana i policajca Mahira Begića u mestu Suhodol kod Tarčina.

U toku je opsežna potraga, a na terenu su brojne policijske ekipe.

Građani dojavljuju svaku sumnjivu situaciju, a Vlada KS je obećala da će novčano nagraditi osobu koja policiji dostavi konkretnu informaciju koja bi donela rezultat, a to je hapšenje Gačića.

(Telegraf.rs/Avaz.ba/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA