Crnogorski kriminalni klanovi ne miruju ni u zatvoru: Škaljarci napali ćeliju u kojoj je vođa kavačkog klana

Iz zatvora su rekli da probleme prave isključivo pritvorenici koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom

  • 3
Istrazni zatvor spuz Printskrin: Youtube/Vijesti Online

Načelnik Istražnog zatvora Darko Vukčević poslat je na odmor, a njegovu funkciju preuzeo je nekadašnji šef tog zatvora Dejan Bauković.

Bauković je u Istražni zatvor vraćen pre tri dana, nakon incidenta sa navodnim vođom kavačkog kriminalnog klana.

Sagovornici iz Istražnog zatvora rekli su da je taj incident samo prelio čašu zbog čega je direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milan Tomić, Vukčevića poslao na odmor.

Navodno, to je prva kadrovska promena u Istražnom zatvoru, a Tomić i Bauković narednih dana tražiće nova rešenja za šefove smena i rukovodioce službe obezbeđenja.

Incident u Istražnom zatvoru dogodio se u nedelju popodne.

Grupa pritvorenika koja se dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom, prema nezvaničnim informacijama, najpre je tokom šetnje dozivala Kašćelana čija soba je u prizemlju, a potom su i gađali u prozor.

Slobodan Kašćelan Foto: Dan CG

Iz ZIKS-a su “Vijestima” rekli da Kašćelana nisu pogodili, već da je predmet kojim su gađali završio u zidu do njegovog prozora.

- Svakako su dupli prozori i nisu mogli da ga pogode - rečeno je iz ZIKS-a.

Sagovornici iz IZ rekli su i da u tom zatvoru probleme prave isključivo pritvorenici koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom.

- Kavačani pametnije robijaju, škaljarcima očito robija teško pada pa su nervozni i prave probleme. Traže povlastice, a kad im se objasni da ih nešto ne sleduje i da mogu dobiti samo ono što je u skladu sa zakonom i pravilnikom, onda optužuju službenike da rade za kavački klan - kazao je sagovornik iz ZIKS-a.

Foto: S. Pikula

Vukčević je u junu 2015. godine postavljen za načelnika Istražnog zatvora u Spužu.

Na toj poziciji zamenio je upravo Baukovića, koji je tada raspoređen u Centar za obuku službenika.

“Vijestima” je tada iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija rečeno da je kadrovska izmena u Istražnom zatvoru napravljena upravo na zahtev Baukovića.

- Na lični zahtev Dejana Baukovića, on je raspoređen na drugo radno mesto. Za novog načelnika Istražnog zatvora imenovan je Darko Vukčević, diplomirani pravnik. On je u kolektivu ZIKS-a oko godinu, a pre toga radio je u Upravi policije - kazao je sagovomik “Vijesti”.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA