≫ 

Kroz dvogled sam gledao kako se sakriva ubica Gačić, mogao je da me ubije: Pozvao sam policiju, a kad sam zatražio novac, oterali su me (FOTO) (VIDEO)

Za Edinom Gačićem je policija tragala duže od sedam dana, a juče je objavljeno da je raspisana nagrada od 25.000 evra za ključne informacije o ubici

  • 33

Nakon informacije da je juče ubijen Edin Gačić, bosanskim medijima su se javili Sadmir Tarić i Armin Karović, koji tvrde da su policiji u nedelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici čitave BiH.

Sadmir u razgovoru za Klix.ba ističe da se sve dešavalo u nedelju nakon što je policiji prijavio da je tokom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo - Tarčin ugledao najtraženijeg begunca u BiH na brdu pored puta.

- Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedelju, kao savestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Video sam ga jer radim na održavanju auto-puta i proteklih sedam dana sam bio u smeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobegao u brda. Mogao je da me ubije, bio sam 100 metara ispod njega - priča nam Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi sa ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

- Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto, jer se spuštao ka auto-putu. Ja da nisam pozvao policiju neko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledale i upozoravali me da trebam da odem zbog opasnosti - kazao je Sadmir.

On ističe da postoji i snimak video-nadzora JP Autoceste kada je stigla policija i okružila celo područje kod mosta koji se nalazi na području gde je pronađen Gačić.

- Gledali smo dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobegao jer policija nije odmah mogla da reaguje zbog brdovitog predela - ističe on.

Sadmir Tarić je jutros odlučio da se javi nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od oko 25.000 evra za informaciju koja će dovesti do lociranja i hapšenja ubice.

Za Edinom je tragala cela Bosna Foto: avaz.ba/T. Saletović, Printskin/Fejsbuk

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i tražio kratki susret sa premijerom Edinom Fortom dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ga ne može da ga primi, ali da za sve što ga interesuje treba pitati komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića.

Sadmir je, prema uputsvima, krenuo prema zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sa namerom da razgovara sa komesarom Halilovićem, ali ni u MUP-u nije naišao na dobre vesti.

- Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopšte nije raspisana i oterali su me. Iako sam da tražim susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude - kazao je Tarić.

Da li će Sadmir i Armin uspeti da dokažu da su sa policijom podelili ključne informacije koje su rezultirale lociranjem i likvidiranjem serijskog ubice ostaje da se vidi. S druge strane očekuje se i oglavanje Vlade KS u vezi s obećanom nagradom, odnosno da li će nekome pripasti.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice:

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snooker

    13. februar 2019 | 12:28

    Sad ce neko iz vlasti u dzep da stavi 25k E

  • Dixi

    13. februar 2019 | 11:51

    Pa sad dajte ljudima nagradu zasluzili su.Da ga nisu videli i prijavili krio bi se on ko zna koliko jos i ko zna koliko neduznih ljudi bi stradalo !

  • Pera kojot

    13. februar 2019 | 14:22

    Ako su dali nagradu ko ga otkrije a posle ih oterali, nemora da se cude ako ubuduce niko nebude saradjivao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA