Serijski analni silovatelj hara Dalmacijom: Mišićav je i slatkorečiv, namami žene na seks a onda ih prisiljava da to rade "od pozadi"

Silovatelja je zbog primoravanja na analni seks optužila jedna žena, a on je policiji već poznat jer je osuđivan za slična krivična dela

  • 16

Ko zna koliko je zla naneo drugim ženama, ko zna... Ali, Bog sve vidi, Bog sve zna. Sigurna sam da ovaj put Bog neće dopustiti da taj manijak prođe nekažnjeno - kaže Slobodnoj Dalmaciji žena (52) iz okoline Splita, koja je prošle nedelje prijavila policiji da ju je silovao muškarac (45) iz okolice Zadra.

On je policiji već poznat jer je osuđivan za slična krivična dela, zbog čega je i služio zatvorsku kaznu, a od izlaska iz zatvora živi u inostranstvu. Prošle nedelje u večernjim satima uhapšen je u jednom mestu u okolini Zadra.

Završetkom kriminalističke obrade osumnjičeni 45–godišnjak je uz krivičnu prijavu ispitan u Splitu. Nakon što je dao iskaz, pušten je na slobodu, bez mera opreza prema žrtvi, a istraga za prijavljeno silovanje je nastavljena.

- Ne mogu da verujem da je pušten! Pa mene nisu ispitali! Ja to nisam ni znala! Sad kad ste mi to rekli, smrznula sam se od straha! - vrisnula je sagovornica Slobodne Dalmacije, nakon što su je novinari obavestili da je muškarac kojeg je prijavila za silovanje od utorka na slobodi.

- Celu nedelju provela sam s policijom u bolnici, gde su me pregledali lekari i uzeli sve tragove, dobila sam i pilulu za dan posle... Strašno! Pa zar neko misli da bih ja samu sebe u sve ovo uvalila da mi se to nije dogodilo? Da nisam silovana?! Sada sam spremna pod punim imenom i prezimenom za medije da govorim o svemu što mi se dogodilo, jer ovo je stvarno prevršilo svaku meru - kazala je uzrujana žena u razgovoru koji su s anjom novinari preko telefona vodili u nekoliko navrata.

Odmah na početku otvoreno je rekla da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja, da ima invaliditet od 40 posto, da je korisnica centra za socijalni rad i narodne kuhinje i da pati od depresije. Dodala je da joj se nakon preživljenog nasilnog seksualnog odnosa psihičko i fizičko stanje pogoršalo i da je već bila kod psihijatra da potraži pomoć.

- Uništena sam. Već danima ne spavam, spala sam na 46 kila. Još sad strahujem da mi taj manijak ne pokuca na vrata. Zvala sam policiju da me zaštiti, a oni su rekli da će poslati patrolu. Zamolila sam prijatelja da prespava kod mene, ne mogu više biti sama... - govorila je žena slomljenim glasom.

Svog silovatelja upoznala je prošlog oktobra preko društvene mreže. Nakon toga, kaže, susreli su se dva puta u Kaštelima i svaki put je s njim imala dobrovoljni seksualni odnos. No, prilikom drugog susreta, nakon što su već jednom imali dobrovoljan odnos, 45-godišnjak ju je prislio na analni seks.

Silovatelj nije krio da voli grublji seks, Foto: Profimedia

- U oktobru mi je preko Facebooka uputio zahtjev za prijateljstvo. Svideo mi se na slikama, nešto je mlađi od mene i bio je zgodan. Rekao mi je da se ceo život bavi kikboksingom i to se na njegovom telu vidi. Dopisivali smo se i tako smo se bolje upoznali. Rekao je da se zaljubio u mene, a meni se to svidelo. Želeo je da se nađe sa mnom, ali je bio zauzet zbog nekih kredita u inostranstvu, gde živi, i kazao da će doći u Hrvatsku nakon Nove godine – započinje priču ova žena.

Prvi put su se našli nekoliko dana nakon Nove godine. Došao je kod nje oko 15 sati i već u 20 je otišao. Tada su imali seksualni odnos. On je tražio da imaju i analni seks, govorio joj je da je to normalno, da ga praktikuju sve žene u Austriji, ali ona mu je rekla da to ne želi. "Ako na tome insistiraš", rekla mu je, "neću biti s tobom."

- Nakon što smo spavali, ja sam izašla na balkon da zapalim cigaretu, a on je rekao ide malo da se prošeta. Više se nije vratio. Slala sam mu poruke, ali na njih nije odgovarao. Bila sam ljuta. Nakon toga nismo bili u kontaktu neko vreme, a onda mi se ponovno javio preko FB-a. Rekao je da bi me ponovno hteo videti, da me želi za ženu i da ne može živeti bez mene. Kazao je da će brzo doći u Hrvatsku jer s bratom mora da kupi neko zemljište na području Zadra, ali i da mora rešiti neki problem na sudu jer mu preti dve i po godine zatvora zbog neke stare tužbe za preprodaju. Na sudu je trebalo da se javi prošlog ponedeljka, pa je pre toga u subotu odlučio doći do mene – priča.

Došao je oko 18 sati, našli su se u jednom privatnom apartmanu. Pre nego što su se susreli, dok je putovao vozom do Zagreba i autobusom do Splita, slao joj je poruke lascivnog i pornografskog sadržaja.

- Kao da je hteo da pokaže kakvo mu je stanje svesti. Pisao je kako ćemo se sve seksati, šta će mi raditi. Obećao mi je bio i brak, a ja, kako se trenutno nalazim u jednoj lošoj životnoj situaciji, u takvom njegovu odnosu prema meni videla sam tračak svetla, beg od problema, osobu koja me razume. Svideo mi se zbog toga – govori naša sagovornica.

Kad su došli u apartman, nežno ju je zagrlio, ali ona je, ističe, već tada osetila kao da je on neka druga osoba. Kao da to nije bio onaj isti čovek iz prvog susreta.

– Moje šesto čulo me upozorilo da s njim nešto nije u redu. Osetila sam da mi sada manje znači nego prvi put kad smo se susreli. Odveo me je u sobu, stavio na krevet, skinuo i počeo ljubiti. Onda me je počeo gristi za vrat. Nije mi se to svidelo, rekla sam mu da me ne grize, a on je tada izgovorio rečenicu koja mi se usekla u pamćenje: "Ti nisi svesna šta žene sve hoće da urade da zadrže vezu i voljenog muškarca." Možda su druge bile spremne na analni seks, bičevanje, griženje i šibanje, ali ja nisam...

Žrtva nije mogla da se opire, Foto-ilustracija: Shutterstock

- Dok smo se seksali grizao me po telu. Nije mi se sviđalo, nisam uživala kao prvi put. Bacao me je po krevetu, na sve strane, jer je mnogo jači od mene i bila sam izmorena. Ejakulirao je u mene iako sam mu rekla da to ne radi. Ustala sam iz kreveta i htela otići da zapalim cigaretu. On je rekao da još ostanem u krevetu, da ćemo se još malo zabavljati. Nisam htela, bila sam ljuta, umorna i nisam osećala nikakvu potrebu za seksom. On me onda uzeo, okrenuo na stomak, i tri minuta nakon prvog odnosa, hteo prisiliti na analni seks. Levu ruku mi je okrenuo na leđa i s noćnog ormarića uzeo dečju kremu. "Šta to radiš, pusti me", rekla sam mu, ali on me još snažnije pritisnuo k sebi. "Znam šta hoćeš, nemoj to raditi", rekla sam mu. "Ne, ne, ne! Nemoj to raditi!" vikala sam, a on mi je drugom rukom prekrio usta i poklopio svojim telom. Kremom mi je namazao anus i silovao protiv moje volje. Užasno me bolelo, vrištala sam, ali on je sve moje vriske prigušio svojom rukom na mojim ustima. "Eto, vidiš da to nije ništa, bićeš moja žena, vidiš da to nije ništa strašno. Malo pretrpiš i sve je u redu", govorio mi je...

- Ni milimetar se nisam mogla pomaknuti, što zbog njegovog pritiska, što od šoka i bolova. Kad je ejakulirao, podigla sam se, izašla iz sobe i zapalila cigaretu. Odmah sam htela da pozovem policiju. Vratila sam se po telefon u nameri da ih nazovem iz susedne prostorije, a on je to primetio. Počeo me je zvati "ljubavi" i rekao je da je gladan. Dala sam mu nešto da jede i kad je pojeo, rekao je da je još gladan i da naručimo picu. Čekao je picu 20 minuta i kad su nam javili da je gotova, izašao je. Pitala sam ga hoće li se vratiti, a on mi je na to rekao: "Šta misliš, hoću li se vratiti?" Bilo je oko 21.30. Otišao je i više se nije vratio. Poslala sam mu poruku "Dođi, vrati se, popričaćemo", s nameerom da u međuvremenu pozovem policiju i da ga oni dočekaju, ali nije odgovorio. Ostala sam u suzama, uzela sam sredstva za smirenje i bolove, nisam mogla spavati...

Ujutro iza osam sati dobila sam njegovu poruku: "Ti si divna osoba, hvala ti na svemu, ali ja se nisam zaljubio. Zbogom, ovo je kraj našeg druženja." Nazvala sam policiju i prijavila silovanje. Oko devet sati otišla sam u stanicu, a oni su me odveli na medicinski pregled. Te nedelje, negde u večernjim satima, uhapšen je kod Zadra. A ja sam ostala u traumi iz koje ne mogu doći sebi - kaže žena.

Splitsko Županijsko državno tužilaštvo, kojem je policija privela muškarca sa zadarskog područja, osumnjičenog za silovanje 52-godišnjakinje sa šireg kaštelanskog područja, pustilo ga je da se brani sa slobode nakon što je ispitan.

Doneseno je rešenje o otvaranju istrage, dakle postupak ide svojim tokom, ali u tužilaštvu su procenili da nema argumenata da istražnom sudiji predlože određivanje istražnog zatvora.

Naime, lekarskim pregledom oštećene žene nisu nađeni nikakvi tragovi nasilja, niti na genitalnom području niti na drugim delovima tela, a nikakvi takvi tragovi nisu pronađeni ni na telu prijavljenog.

Takođe, ni u apartmanu u kojem je oštećena navodno silovana nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da je bilo nekakve borbe - ništa nije bilo razbacano, razbijeno, poderano, nije bilo tragova krvi, pramenova kose i bilo čega drugog.

Šta se zaista dogodilo, pokazaće istraga tokom koje će se obaviti razgovori sa žrtvom i osumnjičenim, analiza svih pronađenih tragova i razna veštačenja, između ostalih i njihove međusobne telefonske komunikacije. Nakon toga će nadležno tužilaštvo doneti odluku o daljem toku postupka.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA