Imao sam 2 rane na stopalima, a onda ih je Gospa zacelila: Sveštenik veruje da mu se u Međugorju desilo čudo

Mnogi su skeptični po ovom pitanju i ne veruju da je Međugorje sveto mesto, gde se ukazuje Devica Marija

  • 9

Često smo u prilici da čujemo priče vernika koji posećuju Međugorje, mesto u Bosni i Hercegovini za koje veruju da se ukazuje Devica Marija, koja tako prenosi svoje poruke. Ima i onih koji su skeptični, pa ne veruju da se na ovom mestu dešavaju čuda. Ipak, to ne sprečava veliki broj hodočasnika sa raznih krajeva sveta da posete ovo mesto, a sada je svoje iskustvo podelio i sveštenik Huan Karlos Zapata. 

On je rođen u Kolumbiji 1966. godine i zamonašio se pre 10 godina. Službu obavlja u Americi, a nakon posete Međugorju planira da pozove i svoje vernike da dođu na ovo mesto.

- Obavljao sam razne službe po Americi. Do pre četiri godine bio sam direktor "Radio Marije". I dalje radim na radiju, vodim emisije. Jedan sam od propovednika o marijanskim temama i savetnik za bračne parove - govori ovaj sveštenik.

Na pitanje koji su danas najveći problemi sa kojima se suočavaju porodice u SAD i na koji im način pomaže Crkva, odgovara: "Problemi sa kojima se susreću porodice u SAD su konzumerizam i materijalizam. Sve je to stavilo porodicu u drugi plan. Trenutno je možda najveći problem zakonsko priznanje abortusa".

Sveštenik Zapata dugo je bio direktor Radio Marije u SAD. U svojim propovedima često je govorio o Mariji.

Svake godine veliki broj hodočasnika poseti Međugorje Foto: Wikipedia/gnuckx

- Moja ljubav prema Gospi jako je velika. Uvek sam shvatao da Gospodin čini svoja dela sa majčinskim srcem. Odavno sam imao želju da dođem u Međugorje za koje sam čuo od svojih kolega sveštenika. A onda sam zamolio Gospodina da mi usliši molitvu i da me pošalje u Međugorje kada bude najpotrebnije. On je to i učinio - kaže ovaj sveštenik koji je u Međugorju doživeo blizak odnos sa Gospom, prenosi Medjugorje-info.com.

- Često razgovaram sa njom u svojoj sobi. Smeši se i srećna je kad radim dobre stvari. Kad sam došao u Međugorje, otišao sam na Brdo ukazanja. Rekao sam Gospi: "Majko, ti si ovamo došla zaštititi me. Pokaži nam kako nas štitiš". U tišini i meditaciji zamolio sam je da mi pokaže znak. U tom trenutku pogledao sam u nebo i video zrake koji dolaze prema meni. Iza tih zraka na nebu se oblikovao Gospin plašt pokrivajući celo ovo područje.

U središtu svega bilo je Gospino telo. To je bila tako snažna slika da sam od radosti zaplakao. Bio je to znak da nas Gospodin štiti preko Marije. Vidim i osećam to ovde u Međugorju. Kada se vratim u SAD, svojim vernicima ću poručiti da svakako posete Međugorje. Svojim vernicima i slušaocima "Radija Marije" reći ću da je Bog ovde, da Marija svojim plaštem prekriva i štiti ovo mesto.

Kada sam došao u Međugorje, na stopalima sam imao dve rane i one su mi stvarale probleme pri hodanju. Teško sam se uspinjao na Brdo ukazanja i na Križevac jer su rane postajale tvrđe i dublje.

Ali, hvala Bogu, danas, dan pre moga povratka u SAD, rane su potpuno zacelile. Bog je ponovno učinio čudo. Želeo bih da zahvalim Gospodinu što mi je u Međugorju dao ne samo duhovno nego i telesno iskustvo. On je jedini koji može sve i u svemu. A njegova je majka Marija kompas koji nas vodi prema Njemu - ispričao je sveštenik Zapata, prenosi hercegovina.info.

Mnogi su skeptični i ne veruju da je ovo mesto sveto Foto: Wikipedia/Smooth_O/CJ

Međugorje je najpoznatije po navodnim ukazanjima i porukama Device Marije koja se ukazala šestoroj deci počev od 24. juna 1981. Pet poruka koje su deca primila od Bogorodice se odnose na: svakodnevne molitve i čitanje Biblije, post sredom i petkom, mesečno ispovedanje i sveto pričešće.

Ovo mesto danas posećuju katolički hodočasnici iz celog sveta. Godišnje Međugorje poseti oko milion turista. Procenjuje se da je od 1981. ovo mesto posetilo 30 miliona hodočasnika. Vrhovne crkvene vlasti Katoličke crkve su skeptične prema svedočanstvima o čudima u Međugorju.

Dana 4. juna 2008, papa Benedikt XVI je javno blagoslovio statuu Bogorodice Međugorske na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    18. februar 2019 | 16:52

    Iz teksta je jasno da je ovaj tip ili bolestan ili opsednut..prica da mu se vec javljala "devica" u sobi, spominje neku meditaciju sto nijedan hriscanin ne praktikuje..sve u svemu, cini mi se da je Medjugorje puno ovakvih jeretika i bolesnika...

  • By stevo

    18. februar 2019 | 17:13

    A ako je tako što onda čine razne zločine i hrvati i amerikanci sto ne slušaju hospu sta im hovori

  • By stevo

    18. februar 2019 | 17:08

    A šta predstavlja gospa? Kog boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA