Nosio drogu u gaćama i mislio da će se tako provući "preko grane": Carinici su rekli da skine sve sa sebe, a onda mu je ispao "ozbiljan" paket

Muškarac je pokušao da prokrijumčari marihuanu i amfetamine

  • 1

Carinici na graničnom prelazu Tabanovce sprečili su pokušaj krijumčarenja marihuane i amfetamina. U večernjim satima, oko 23 časa na granicu između Severne Makedonije i Srbije stigao je autobus koji saobraća na redovnoj liniji Struga – Salcburg.

Ponašanje jednog od putnika iz autobusa, državljanina Severne Makedonije, bilo je sumnjivo carinicima, pa su ga odvojili za detaljnu kontrolu. Dok su ga sprovodili do prostorije za pregled, carinici su primetili da je bacio dve kesice sa nepoznatom biljnom materijom.

Oni su te bačene kesice uzeli, a prilikom ličnog pretresa, u donjem vešu putnika bila je pronađena još jedna kesica sa nepoznatom biljnom materijom. U džepu od njegove jakne su pronašli i foliju sa nepoznatom belom praškastom materijom, a na podu pored njegovih nogu još jednu kesicu sa belom praškastom materijom.

Pronađene i zaplenjene materije su predate MUP, a nakon veštačenja policija je saopštila da se radilo o marihuani i mešavini dijazapama i amfetamina.

Carinska uprava Republike Severne Makedonije protiv putnika, čiji identitet nije sopšten, je podnela krivičnu prijavu zbog „neovlašćene proizvodnje i puštanja u promet narkotičnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora“.

Ovo nije prvi put da su makedonski carinici kod putnika pronašli drogu u gaćama. Sredinom decembra prošle godine, na Međunarodnom aerodromu Skoplje bio je uhapšen državljanin Venecuele koji je u donjem vešu pokušao da prošvercuje dva kilograma kokaina, čija cena u uličnoj prodaji na ilegalnom narko tržištu može da dostigne do 570.000 evra.

(D.J./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA