Lekarka sa lažnom diplomom stažirala u bolnici, a sada bi mogla da završi u zatvoru

Istraga o ovom slučaju je u toku

  • 11

Lažna lekarka, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenačkoj bolnici sve dok mentor nije primetio da nešto nije u redu sa njenim znanjem iz medicine.

S falsifikovanom diplomom medicinskog fakulteta u Mariboru, gde je naknadno utvrđeno da kod njih nije ni studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli pa se bez problema upisala u registar lekara, a da nešto nije u redu, najpre je utvrdio njen mentor, primetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studijama medicine.

- Tačno, primetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavestili lekarsku komoru koja je sprovela sve potrebne postupke - kazala je Mojca Tušek iz pravne službe Opšte bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je reč o prevari.

Komora je o slučaju obaveštena 2017. godine, a sada navode da su obnovili postupak kojim se osumnjičena upisala u službeni lekarski registar, a o svemu obavestili i policiju, prenosi Index.hr.

Policija navodi da se o slučaju vodi pretkrivični postupak koji je "u završnoj fazi". Za krivično delo falsifikovanja dokumenata predviđena je kazna do dve godine zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strsljen

    22. februar 2019 | 12:17

    Sreca pa se znanje kod nas ne proverava. Mogla je komotno da radi u Srbiji, niko nista ne bi posumnjao, s obzirom na cestite diplome nasih lekara ;)

  • Prvo Otadzbina PA Ja

    22. februar 2019 | 11:09

    A zasto bi mogla ? zar nebi MORALA i ona i onaj ko je primio bez provere.

  • Јасмина

    22. februar 2019 | 11:46

    Многи лекари са дипломама су апсолутне нуле,па можда им она може да парира....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA