≫ 

Totalni kolaps na graničnim prelazima između BiH i Hrvatske: Obustavljen saobraćaj, ljudi čekaju u kilometarskim kolonama

Kada će kvar biti u potpunosti otklonjen, a putnici krenuti napred nije poznato

  • 2

Zbog pada sistema za proveru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prelaza između BiH i Hrvatske trenutno je obustavljen saobraćaj i formiraju se duge kolone vozila.

Radi se o GP Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani.

Iz sektora za granicu MUP-a Republike Hrvatske za Klix.ba je rečeno da je došlo do kvara koji se retko dešava, ali da ekipe rade na otklanjanju.

- Radimo sve da što pre uspostavimo sistem. Putnici moraju da se evidentiraju jer je Hrvatska zemlja EU. Dajemo sve od sebe - kažu oni.

Na jugozapadu BiH prelaz je onemogućen u potpunosti, dok na GP Izačić građani EU mogu prelaziti, a državljani BiH i trećih zemalja ne mogu zbog toga što ne radi sistem za proveru biometrijskih dokumenata.

- Usled pada sistema graničnih provera Ministarstva unutranjih poslova Republike Hrvatske danas je od 10:30 sati u različitim intervalima onemogućen ili znatno usporen prelaz za osobe i vozila preko međunarodnih graničnih prelaza - rekla je za Klix.ba portparolka GP BiH Sanela Dujković.

Kada će kvar biti u potpunosti otklonjen, a putnici krenuti napred nije poznato.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    22. februar 2019 | 13:21

    To se desava svakoga dana kod Madjara sa granicama prema Srbiji

  • Kosac

    23. februar 2019 | 06:23

    Rvati su bolesna nacija, svski dan prave zastoje. A sistem im nije pao na prelazima gde prelaze hrvati iz bh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA