• 6

Hrvat napao kontrolora HRT-a jer ne želi da plaća "četničku televiziju": Radnik prilikom bega uganuo nogu i izgubio naočare

Policijski službenici treće policijske stanice Rijeka sproveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom

  • 6

Protiv Hrvata (64) na području Vojaka u Rijeci pokrenuta je istraga zbog sumnje da je 19. februara počinio krivično delo pretnje protiv 25-godišnjeg kontrolora Hrvatske radio-televizije (HRT), koji je vršio kontrolu kod obveznika koji ima odjavljenu televiziju.

Kontrolor je pokucao na vrata obveznika, predstavio se i na upit o posedovanju prijemnika odmah dobio odgovor obveznika "da ne misli da plaća četničku televiziju", te je građanin nakon toga zatvorio vrata stana.

Kontrolor je nastavio kontrolu u zgradi, a obveznik je izašao iz stana i počeo da preti verbalno kontroloru a onda je pretnju nastavio i vatrenim oružjem.

Kontrolor je uspeo da pobegne i u begu je uganuo nogu, izgubio naočare i pos uređaj za naplatu koji su mu ispali iz torbe.

- Po izlasku iz zgrade pozvao je policiju - navodi se u saopštenju HRT-a, i naglašavaju da su u prošloj godini zabeležena tri napada na njihove kontrolore.

U prošloj godini je napisano 8.265 opomena - zapisnika za obveznike radi neprijavljenih prijemnioka, a iz HRT-a kažu da kontrolori prolaze teorijsku i praktičnu edukaciju.

(Telegraf.rs/Novilist.hr)

Komentari

  • Linz

    Nije to hrvat vec ustasa, hitlerovi obozavaoci, za mene licno kokosari koji mi se gade.

  • Bg

    Stvarno su Hrvati prolupali totalno ustasko ludilo

  • Cika Velja

    Ima covek pravo! U Srbije ne samo da se ustaska televizija ne placa,nego se uooste i ne gleda!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima