≫ 

Još jedan skandal u Splitu: Išarana sprejom spomen-ploča splitskim partizanima

Ovo nije prvi put da je vandalizovan spomenik

  • 2

Nepoznati počinioci išarali su crnim sprejom spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu, a policijska istraga je u toku.

- Po ko zna koji put je vandalizovana spomen-ploča Prvom splitskom partizanskom odredu, a to je spomen-ploča momcima koji su u leto 1941. godine krenuli s Plokita u borbu protiv italijanske fašističke aneksije jednog dela i okupacije drugog dela Dalmacije i kod Košuta su se suprotstavili višestruko brojnijem i tehnički nadmoćnijem neprijatelju - italijanskim i ustaškim snagama - navodi se u saopštenju Socijaldemokratska partija (SDP), prenosi Hina.

Kako se ističe, u toj borbi deo ih je poginuo, deo je zarobljen i kasnije streljan u Ruduši kod Sinja, a deo se probio kroz fašistički obruč.

SDP je izneo očekivanje da će policija ovaj put otkriti počinitelja, "s obzirom na činjenicu da devastacija antifašističkih spomenika u pravilu prolazi bez otkrivanja počinitelja".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. februar 2019 | 19:49

    Srbi su uvek izlazili na kraj sa deklarisanim neprijateljem koji i nekrije da nam je neprijatelj ali najgori je onaj unutrasnji tvoj Srbin koji ti zeli zlo , i koji je spreman da te izda ili nanese neko zlo to mozete te videti u svakodnevnom zivotu

  • Живојин Рењин

    23. februar 2019 | 19:47

    ДОКЛЕ ВИШЕ ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA