Seo je na moje mesto i pitao me da li imam kartu: Ispovest vozača iz Hrvatske čiji je autobus mladić demolirao (VIDEO)

Kada je stigla policija, napadač se dao u beg, ali je ubrzo uhvaćen i odvezen u bolnicu

  • 0

Na području Solina došlo je do novog napada na autobus i vozača splitskog gradskog prevoznika. Oko šest ujutro napadač je zaustavio autobus i počeo da razbija stakla. Tom prilikom niko nije povređen, iako je u autobusu bio vozač i desetak putnika.

Napadač je u Solinu zaustavio autobus, slomio brisač i zatim počeo da razbija stakla. Vozač je odmah pozvao policiju i otvorio vrata kako bi putnici mogli da izađu.

- Ušao je autobus i seo na moje mesto. Međutim, uspeo sam da ga izbacim. On kao da nije bio na ovom svetu. U jednom trenutku me pitao imam li kartu, da se ne mogu voziti bez karte - rekao je vozač Hrvoje Uvodić.

Kada je stigla policija, napadač se dao u beg, ali je ubrzo uhvaćen i odvezen u bolnicu.

VOZAČI TRAŽE IZMENE ZAKONA

Ovo nije prvi napad na vozača autobusa. Sindikat vozača tvrdi da je za godinu dana zabeleženo više od 30 napada, od fizičkih i verbalnih do oštećenja imovine. Zbog toga traže uvođenje strožih zakona.

- Ne tražimo da se to zove napad na službenu osobu, može se zvati i drugačije. Kako je zakon proširen na medicinsko osoblje, može se proširiti i na vozače. Ja zaista više ne znam šta bi trebalo da se dogodi pa da se nešto pokrene - rekao je Hrvoje Mlikota, potpredsednik Sindikata vozača i saobraćajnih radnika.

Predstavnici Sindikata će se sastati s upravom splitskog prevoznika Promet te će od Vlade zahtevati da se zakon promeni.

(Telegraf.rs/ Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA