≫ 

Misterija na gradilištu u Zagrebu: Pronađeni ostaci jedne osobe, sumnja se da je u pitanju masovna grobnica

Hrvatski zvaničnici ne žele da daju više informacija o ovom slučaju

  • 5

Na mestu gde se kopa sljemenska žičara u Zagrebu, pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe.

Predsednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić je na pitanje novinara kako komentariše što je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potvrdio da su nađeni posmrtni ostaci jedne osobe na mestu gde se kopa, odnosno izvode radovi za žičaru, te da je moguće da ih ima i više, rekao da on ne želi da govori  da li je moguće da ih ima više ili ne.

Tek je potvrdio da je i on dobio tu informaciju.

Sumnja se da je upitanju masovn grobnica Foto: Wikipedia/Orlovic, Profimedia/Sciencephoto RM

MASOVNA GROBNICA?

Na pitanje da li misli da sada trebaju da stanu radovi na izgradnji sljemenske žičare, ako je tamo masovna grobnica, Mikulić je rekao da "iskustvo koje inače imamo, to je kad pronađemo masovnu grobnicu, onda znamo koje su procedure, šta treba učiniti da bi se eventualno išlo sa nekim zahvatima koji su bili predviđeni".

- Nadležno ministarstvo, odnosno gradski zavodi i kancelarije su upoznati sa tim procedurama i te procedure svakako treba ispoštivati - poručio je Mikulić.

Na pitanje kako komentariše da je to sve obavljeno u tajnosti i da su se tek sada, nakon što su ih novinari o tome pitali, oglasili i Ministarstvo hrvatskih branitelja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Mikulić je rekao da će to novinari morati da pitanju njih.

Potpredsednik Gradske skupštine i zastupnik Nezavisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo tvrdio je kako se "uopšteno priča od Prečkog, preko Savske do Sljemena, podsljemenske zone, gde god zakopate, iskopate rupu, da će se naići na posmrtne ostatke žrtava partizanskih zločina".

(Telegraf.rs/Index.hr/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    26. februar 2019 | 16:17

    Ма немојте,баш партизани...да нису то они које сте Ви чистили из лепе Вам Ваше,нпр.Срби?Или Јевреји?

  • Cika Velja

    26. februar 2019 | 14:34

    Posmrtni ostaci agresora koji je stanovao par ulica dalje? Drugacije ne moze biti,jer onda padaju u vodu hrvatski temelji drzave i drzavnosti!!!

  • Boki

    26. februar 2019 | 14:43

    Pa naravno kad smo zaostali u Slovackoj nikada nisu negde pronasli a da nije oznaceno kao groblje naprimer Slovacke vlasti su rigorozne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA