≫ 

Smiljana je 20 godina držala sestrino telo u zamrzivaču, a danas je viđena kako šeta Varaždinom u lisicama i ulazi u banku

Prolaznici su bili preplašeni kad su je videli

  • 7

Smiljana Srnec (45), okrivljena za ubistvo sestre Jasmine Dominić (23), tražila je od suda da je pusti iz pritvora kako bi podigla novac. Ljudi, koji su je videli na izlasku iz banke, kažu da ih je prošla jeza.

- Uhvatila me jeza kad sam je videla. Bila je s lisicama na rukama i lancima oko struka, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca - rekla je šokirana prolaznica.

Smiljanu Srnec, koju terete da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i njeno telo držala u zamrzivaču, policajci su u sredu popodne vodili su u banku na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

SMRZLA SAM SE OD STRAHA

- Bila je u crnoj jakni. Možda je imala i lance na nogama, ali sam bila toliko šokirana da uopšte nisam to primetila. Imala je naočare za vid i policajci su je smestili u zadnji deo službenog kombija s rešetkama, a oni su seli napred na vozačevo i suvozačevo mesto. Jako sam se uznemirila. Gotovo da sam se smrzla od straha kad sam je ugledala. Osetila sam veliku negativnu energiju i nelagodu. Na sreću, odmah su otišli - rekla je za 24.sata Varaždinka, koja je na bankomatu ispred banke dizala novac u trenutku kad je Smiljana izlazila iz banke.

Foto: Profimedia

Nakon što je u banci obavila šta je trebalo, pravosudni policajci su je vratili u varaždinski zatvor. Ovu informaciju je potvrdio i portparol Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudija Igor Pavlic.

- Okrivljena je sudiji podnela zahtev da želi u banku kako bi s računa podigla novac. To joj je odobreno i policajci su je otpratili u banku, što nije ništa neobično, pa se slična odobrenja mogu dati i za odlazak na pogreb - rekao je portparol Pavlic, istakavši da je ona tek osumnjičena da je počinila kazneno delo.

Kuća u kojoj je Jasminino telo sakrivano 19 godina/ Foto: Profimedia

Čini se da drugi ukućani, njena najstarija kćerka i suprug Ivica, nemaju karticu njenog bankovnog računa niti znaju pin, a nemaju ni punomoć koja bi im omogućila da novac sami podignu u banci. Koliki iznos je podigla i za što joj treba novac, to se ne zna.

Smiljana je od 20. februara u istražnom zatvoru kako ne bi pokušala uticati na svedoke ili kako ne bi ponovila kazneno delo.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    28. februar 2019 | 04:55

    Kakvi bre pravosudni policajci, to ne postoji. Policajac je policajac.

  • Јасмина

    28. februar 2019 | 11:56

    Болесно.20 година држати тело у замрзивачу,а да супруг није нешто посумњао...то ми је непојмљиво

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA