Branki Milić nije ukinut pritvor, do daljeg ostaje u Ambasadi Srbije u Podgorici

Ona je optužena za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

  • 0

Branka Milić, jedna od osoba optuženih u Crnoj Gori za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji 2016. godine, do daljeg će ostati u Ambasadi Srbije, jer crnogorski Ustavni sud juče nije prihvatio predlog sudije izvestioca da joj se ukine pritvor, prenosi RTCG.

Crnogorski list "Vijesti" ocenjuje da se "na taj način rešila višemesečna politička kriza na relaciji Srbije i Crne Gore, nakon što je Milićeva potražila utočište u ambasadi, bežeći od poniženja u Višem sudu".

- Pošto Ustavni sud nije odlučio po žalbi, jer predlog sudije izvestioca nije dobio potrebnu većinu, odrediće se drugi sudija koji će izraditi predlog odluke, usklađen sa stavom većine sudija - objavljeno je na sajtu Ustavnog suda.

Navodi se da je Milićeva 23. novembra napustila suđenje u Višem sudu, nakon čega joj je određen pritvor. Pre nego je izašla, ona je u sudnici rekla da je "revoltirana odnosom suda" i da "više neće trpeti poniženja". Milićeva je prethodno tražila izuzeće sudskih veštaka i celog sudskog veća, što je sud odbio.

Njen branilac je na suđenju rekao da je sudski veštak, po struci patolog, Miodrag Šoć, fotografisao intimne delove njenog tela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA