≫ 

Haos u Skupštini Crne Gore! Poslanici Džaferija nazvali teroristom: Optužili predsednika Sobranja da je pucao na makedonske policajce (FOTO)

Crnogorski parlament na sednici na Cetinju raspravlja o Predlogu zakona o potvrđivanju protokola uz Severnoatlantski ugovor o pristupanju Severne Makedonije

  • 5

Poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore su predsednika Sobranja Severne Makedonije Talata Džaferija, nazvali teroristom, optužujući ga da je pucao na makedonske policajce.

Crnogorski parlament na sednici na Cetinju raspravlja o Predlogu zakona o potvrđivanju protokola uz Severnoatlantski ugovor o pristupanju Severne Makedonije. Sednici prisustvuje i Džaferi.

Predsednik Sobranja Severne Makedonije, Talat Džaferi (desno) prisustvovao je sednici-Foto: skupstina.me

U Skupštini Crne Gore je nakon toga došlo i do incidenta i sukoba između poslanika DF Milana Kneževića i DPS Miodraga Vukovića. Knežević je prekidao Vukovića dok je govorio, zbog čega je poslanik DPS tražio od predsednika Skupštine Ivana Brajovića da "zaustavi besprizornika". Vuković je Kneževiću rekao da neće polemisati sa njim.

- Slomiću ti nos, bedo jedna ljudska - rekao je Knežević Vukoviću.

Prethodno je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio da DF neće podržati protokol o pristupanju Severne Makedonije NATO. On je prigovorio poslanicima DPS, što su svečano dočekali predsjednika Sobranja Republike Severne Makedonije Talata Džaferija.

- On je najpoznatiji po nošenje automata i pucanju na makedonske policajce. Sram vas bilo - poručio je Mandić.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio da DF neće podržati protokol o pristupanju Severne Makedonije NATO-Foto: skupstina.me

I poslanici DF Jovan Vučurović i Milun Zogović, Džeferiju su rekli da je bio pripadnik terorističke organizacije. Šef diplomatije Srđan Darmanović u Skupštini je rekao da je na poslanicima istorijska odluka, jer Crna Gora prvi put odobrava pristupanje neke druge države NATO. On je rekao da je pristupanje Severne Makedonije NATO dobra vest za ceo region.

- Podrška Makedoniji je visoko na agendi Crne Gore. Kao članica NATO Crna Gora je aktivan promoter daljeg širenja NATO - rekao je Darmanović i dodao da je to jedini put za ostvarivanje napretka Zapadnog Balkana.

Poslanik DPS Obrad Stanišić veruje da će članstvom u NATO Severna Makedonija, dati pun doprinos stabilnosti Zapadnog Balkana.

Poslanik DPS Obrad Stanišić veruje da će članstvom u NATO Severna Makedonija, dati pun doprinos stabilnosti Zapadnog Balkana-Foto: skupstina.me

- U tome imaju punu podršku Crne Gore - izjavio je Stanišić.

Poslanik SDP Raško Konjević je rekao da će ta stranka podržati u Skupštini protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO, dok je poslanik BS Ervin Ibrahimović siguran je da će se podrškom članstvu Severne Makedonije u NATO dati podrška smanjenju etničkih tenzija na Zapadnom Balkanu.

Poslanik Miodrag Lekić poručio je da neće podržati protokol. Članice NATO potpisale su 6. februara Protokol o pristupanju Makedonije u Alijansu, pišu Vijesti. Nakon ratifikacije Protokola o pristupanju Severne Makedonije u parlamentima svih 29 zemalja članica NATO, ova država i zvanično će postati punopravna članica Alijanse. Ulazak Severne Makedonije u NATO od 2008. godine bio je uslovljen rešavanjem spora oko ustavnog imena koji je ova država imala sa Grčkom od sticanja njene nezavisnosti u 1991. godini.

VIDEO: Narod negoduje zbog novog imena Makedonije 

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihomir PG

    1. mart 2019 | 18:25

    Nego šta je nego Terorista !

  • joakim1

    1. mart 2019 | 22:23

    Sta nas u Srbiji briga S.Makedonija i desavanja u Milogori

  • Demokratski front

    1. mart 2019 | 16:14

    Svaki govor poslanika DFa i nacin polemisanja u bilo kojoj situaciji samo potvrdjuje njihovu nekulturu, primitivizam i promasenu politiku.. sramota me kad se sjetim da me oni predstavljaju i bore se za nekakva moja prava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA