• 9

Odrezala sebi šaku, pokušala da naplati štetu od osiguranja, ali nije sve išlo po planu

Na njenu žalost, policija je otkrila prevaru

  • 9

Devojka (21) iz Ljubljane odsekla je samoj sebi šaku iznad članka, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih kuća, pokušavši da gubitak šake prikaže kao nesreću dok je motornom testerom rezala drva za ogled. Na njenu žalost, policija je otkrila prevaru.

Za planiranje i izvođenje pokušaja prevare zajedno su sa njom osumnjičena i tri muškaraca stari 29, 58 i 63 godine, u čijoj se kući sve planiralo i dogodilo.

Slovenka je namerno odrezala sebi šaku Foto: Pixabay

Policija je krajem prošle nedelje uspela da reši slučaj i podnese prijave. Sve četiri osobe su privedene, dvojica će se braniti sa slobode, dok je za devojku i mladića (29) produžen pritvor, objavila je ljubljanska policija.

KAZNA OD 8 GODINA ZATVORA

Za pokušaj prevare više osiguravajućih društava njima preti kazna zatvora od jedne do osam godina, ako budu osuđeni.

Policija je otrkrila prevaru oto-Ilustracija: Profimedia/AFP

Osumnjičeni su sve isplanirali krajem prošle godine i među sobom podelili uloge i zadatke. Nakon toga oni su potpisali polise osiguranja za slučaj nesreće sa visokim predviđenim odštetama i rentom sa čak pet osiguravajućih kuća.

Početkom ove godine, nakon što su prve rate polisa već uplatili, Slovenka je namerno odrezala sebi ruku, a sa namerom da to prikaže kao nesreću koja joj se dogodila dok je sekla drva za ogrev.

Njoj je prvu pomoć pružio 63-godišnjak, koji je pozvao hitnu pomoć, ali je odrezani deo ruke ostavio na mestu "nesreće".

Lekari su uspeli da je spasu Foto - Ilustracija: Profimedia

Policija je kasnije odrezani deo tela odnela u bolnicu, gde su joj ga lekari uspeli da prišiju i spasu je od trajnog invaliditeta.

Nekoliko dana nakon "nesreće", osumnjičeni su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala nameru prevare i uspela da reši slučaj.

Da je prevara uspela, devojka bi od osiguranja dobila 383.000 evra odštete, a verojatno i više od 3.000 eura doživotne mesečne rente za invaliditet, dok ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla da pretrpe seže  i do preko tri miliona evra.

Video: Mladen Mijatović izveštava o nesreći svoje verenice Dee Đurđević

(Telegraf.rs/Index.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    Trebala je glavu da podmetne, operacija onda sigurno ne bi uspela.

  • Jovan

    Koliko lud moras biti da ovo uradis zbog prokletih para koje ces potrositi.... Ovo ni za milijardu

  • Aca

    Bez mozga

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima