Sin četiri godine živeo u stanu s mrtvom majkom: Telo je prekrio ćebadima i smećem, a sve zbog 70 evra

Predloženo je da mu se sudi u odsustvu

  • 3

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjaka zbog počinjenja krivičnog dela povrede mira pokojnika, prevare i dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.

Kako su saopštili, muškarac je u Rijeci četiri godine živeo s telom majke.

- Optužnicom se okrivljeni tereti da je od septembra 2013. do 22. septembra 2017. s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo telo svoje majke koje je prekrio ćebadima i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalni rad u njeno ime preuzimao dodatak za pomoć i negu u mesečnom iznosu od skoro 70 evra.

Tereti se da je na opisani način do septembra 2017. godine pribavio novčani iznos od 3.230 evra.

Ujedno, kako bi prikrio opisanu radnju, na teret mu se stavlja da je 22. septembra 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne stanice Rijeka.

- Budući da je okrivljeni nedostupan nadležnim telima Republike Hrvatske, predloženo je da mu se sudi u odsustvu na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o krivičnom postupku - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs/Index.h)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    13. mart 2019 | 10:06

    Боже ти помози и света неђељо!

  • Sasa

    13. mart 2019 | 10:46

    Po tome se vidi kako lepo zivimo a vi gospodo novinari bavite se malo tim temama ostavite zadruge i poznate nek se cuje glas i siromaha.

  • Јасмина

    13. mart 2019 | 14:26

    За ситне паре продао душу ђаволу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA