Policajac sa drugovima igrao stoni fudbal, a onda je iznenada njegov pištolj opalio: Jednim metkom teško ranio dvojicu prijatelja

Jedan od njih nalazi se u kritičnom stanju, dok je drugi van životne opasnosti

  • 2

Jedan metak slučajno ispaljen iz službenog pištolja policajca N. H. (25) iz sela Vejce blizu Tetova, na zapadu Severne Makedonije, bio je koban za dvojicu njegovih prijatelja - F. V. (26) i A. H. (22).

Incident se dogodio pre tri dana pola sata pre ponoći u flipernici u selu Vejce gde je N. H. sa svojim drugovima F. V. i A. H. igrao stoni fudbal. Policajac N. H., koji u to vreme nije bio na dužnosti, u jednom trenutku je izvadio pištolj iz pojasa da mu ne bi pao, želeći da ga prebaci na drugu stranu.

- U tom trenutku je bio ispaljen jedan metak u pravcu dvojice oštećenih. Metak je jednog od oštećenih pogodio u vrat, a potom osobu koja je stajala iza njega u predelu grudnog koša - saopštili su iz Osnovnog javnog tužilaštva u Tetovu.

Ranjeni mladići su bili odvezeni u bolnicu u Tetovu, a zbog težine povreda hitno su prebačeni u Skoplje na Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje. Lekari su saopštili da se ranjeni mladić A. H., kome je urađen hiruški zahvat na stomaku, nalazi u kritičnom stanju, dok se njegov prijatelj F. V., kome je metak prošao kroz vrat, nalazi van životne opasnosti.

Policajac se sam predao nakon incidenta Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Desetak minuta nakon nemilog događaja, policajac N. H. se sam prijavio u Policijsku stanicu u Tetovu gde je priznao da je sa službenim pištoljem slučajno ranio dvojicu svojih prijatelja.

- Prilikom uviđaja u objektu za video igre u selu Vejce u vlasništvu F. H. (42) bila je pronađena čaura kalibra 9 mm i tragovi krvi. U 23.40 časova u Policijsku stanicu u Tetovu došao je policijski službenik N. H. iz sela Vejce, koji u to vreme nije bio na dužnosti, i rekao da je sa njegovim pištoljem povredio F. V. i A. H. Policijski službenik N. H. je zadržan u Policijskoj stanici, a o slučaju je obavešteno Odeljenje za unutrašnju kontrolu, kriminalističke istrage i policijske standarde MUP-a - izjavio je Marjan Josifovski, portparol SUP Tetovo.

Policajcu koji je slučajno ranio dvojicu svojih prijatelja određen je pritvor od 8 dana, a Osnovno javno tužilaštvo iz Tetova je protiv njega pokrenulo postupak za dva krivična dela - protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

(Telegraf.rs/D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA