Maltretiranje u Prijedoru o kome bruji ceo region: Muškarac koji je nateran da skine grb BiH i da se izvini Srbima, priča šta se desilo tog dana (VIDEO)

Dodao je da se dugo nije osećao uplašenije, te da je ponižen od strane Marjanovića

  • 52

Prijedorska policija uhapsila je Renata Marjanovića iz tog grada zbog toga što je u ponedeljak maltretirao i vređao sugrađanina Azrina Hodžića, koji je imao nalepnicu sa grbom zastave BiH na prikolici.

Marjanović je juče na svom Fejsbuk profilu objavio snimak na kojem se vidi kako tera Hodžića da odlepi nalepnicu sa grbom zastave BiH s prikolice.

Zatim jadnog čoveka tera da pogleda u kameru i kaže: "Izvinite, Srbi u Prijedoru, što sam lepio zastavu BiH na prikolicu. Neću nikad više i poštujem Republiku Srpsku i Milorada Dodika".

Isprepadani čovek ponavlja za njim ove reči, dok nekim alatom grebe grb zastave s prikolice.

U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su za Srpskainfo da im je ovaj slučaj prijavljen i da tragaju za Marjanovićem. Prema našim saznanjima, tužilaštvo će ga teretiti da je počinio krivično delo "javno izazivanje i podsticanje na mržnju", piše Srpskainfo.

Azrin Hodžić pojasnio je šta se sve dešavalo u ponedeljak u Prijedoru.

- Imao sam nekog materijala i došao sam na otpad da to prodam. Dok sam istovarao vidio sam tog momka kako gleda prema meni i nešto pokazuje prstom. Zatim mi je prišao i rekao da ga šalje "grupa iz Banjaluke i Mrđa" i da moram skinuti grb zastave s prikolice - kaže Hodžić.

- On je tu rekao da me prati, da moram da skinem tu zastavu. Mislio sam da je to šala neka, pa sam nastavio sa svojim poslom - rekao je on za agenciju Andolija.

Međutim, Renato ga je, kaže, tada udario par puta i uhvatio za vrat.

- Kleknuo sam, nisam pao pa sam ga uhvatio preko pasa i odgurnuo, a kako sam ga odgrunuo osetio sam da ima neško tvrdo oko pasa. Po mojoj nekoj logici mislim da je to bio pištolj ili nož, šta bi drugo moglo da bude.

Rekao sam mu da ne čupa ciradu jer sam skoro dao pare za nju oko 400 maraka, rekao sam mu da ću skinuti taj grb. Držao je ruku na pištolju, a u drugoj telefon. Tu mi je rekao da ponavljam za njim sve šta mi bude govorio - rekao je on za agenciju Andolija.

- Morao sam da kažem kao da se izvinjavam Republici Srpskoj i srpskom narodu što sam tu zastavu BiH zalepio, da poštujem Republiku Srpsku i Dodika. Tu mi je posle pružio ruku i izvinio se i rekao ako me neko bude dirao da mu se onda obratim .

Za zastavu BiH mi je rekao da ako zastava Republike srspke ne može da stoji u kabinetu u Sarajevu, neće ni moja ovde. Zanima me šta bi kome smetala moja zastava, to je naša država i treba da je poštujemo i volimo - rekao je on za agenciju Anadolija.

Dodao je da se dugo nije osećao uplašenije, te da je ponižen od strane Marjanovića. Kaže da da je Marjanović otišao kada je skinuta zastava, a da se on zatim uputio u policiju i prijavio šta se sve desilo.

- Čuo sam da je to problematičan mladić koji je sklon nasilničkom ponašanju. Ne znam čim sam ovo zaslužio - ispričao je Hodžić za Srpskainfo.

(Telegraf.rs/Srpska Info/Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dino

    14. mart 2019 | 20:35

    Dragi ljudi, ne dozvolite da vas virus nacionalizma zarazi, nacionalizam je zlo.. Cijenite ljude po dobroti, a ne po imenu. Bosanac sam i da je ovo uradio bosanac srbinu ili hrvatu, bio bih za to da isti dobije 10 godina robije. Pozdrav za sve dobre ljude...

  • Boki

    14. mart 2019 | 15:23

    Siledžiju u zatvor jer je dosta mržnje.Pozdrav iz Bgd.

  • Korchagin

    14. mart 2019 | 14:46

    Uhapsiti zlikovca i procesuirati! Nemojte se sa njima poistovecivati. Zbog takvih majstora ispasta nas narod kad ode kod njih. Mi smo dobri domacini -ne damo svoje ,al druge postujemo i nek tako i ostane...,ili ja gresim?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA