Sinan je 20 godina živeo u rudarskoj jami dubokoj 15 metara: Sada je našao krov nad glavom, ali njegova agonija nije završena (VIDEO)

Kada je ostao bez posla u rudniku, a država od njega okrenula leđa, nije imao novca za podstanarsku sobu, pa je počeo živeti po raznim šupama

  • 10

Ferid Sinan iz Kaknja, nakon 20 godina života po rudarskim jamama, dobio je pravi krov nad glavom.

On se iz jame uselio u kuću koja ima struju, vodu, kupatilo i sve uslove dostojne čoveka. Međutim, ovde se njegova agonija ne završava.

Kuća u koju se Ferid uselio je na prodaju, a kad se pojavi kupac, niko ne zna šta će biti sa njim.

Ferid Sinan je penzionisani borac armije BiH, nema nikakvih primanja, a oduzeta mu je i naknada koju je primao jedno vreme kao invalid.

Sinan je postao beskućnik kada se rastao od supruge, s kojom ima dvoje dece. S njima sada nije u kontaktu. Kada je ostao bez posla u rudniku, a država od njega okrenula leđa, nije imao novca za podstanarsku sobu, pa je počeo da živi po raznim šupama. Zatim je 20 godina živeo u rudarskoj jami, 15 metara pod zemljom, više gladan nego sit. Jednom se jama čak i obrušila na njega, pa je ostao zatrpan dva i po dana.

Ferid je braneći BiH pet puta ranjen, a i danas oseća brojne posledice.

- Borio sam se u tom ratu, a sad se vučem, patim... Još u sebi imam metaka, jedan u obrazu, drugi je pored srca, ali nemam pravo na lečenje. Tako su mi rekli na birou kad sam išao da tražim zdravstvenu knjižicu - izjavio je ranije Ferid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    15. mart 2019 | 00:19

    5 puta ranjavan a borio se protiv srba i sad mu srpske novine posvecuju paznju!Sta nepisete o nasim zaboravljenim ratnim vijnim invalidima koji su izmanipulisani od strane drzave i zive na ivici egzistencije.

  • Vrnjcanin

    15. mart 2019 | 00:10

    Iiiii sta sad,jer treba da ga zalomo???? Stvarno mi niste jasno sto uopste pisete o njemu,tamo hde se borio tamo neka mu pomazu,imamo mi dosta nase bede

  • Sexo

    15. mart 2019 | 06:48

    Rat je za bijedu. Bio sam na sarajevsko-romanijskom i nisam vidje ni jednog tatinog sina ni covjeka sa parama u rovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA