≫ 

Pronađen heroin u balama sena: U selu kod Zadra uhapšen muškarac (60) rođen na Kosovu

Vrednost zaplenjene droge iznosi skoro 52.000 evra

  • 6

U selu na benkovačkom području policija je u balama sena pronašla gotovo kilogram heroina, zbog čega je uhapsila 60-godišnjeg hrvatskog državljanina rođenog na Kosovu, saopštila je u četvrtak zadarska policija, koja je istog dana uhapsila i maloletnika s preko 800 grama marihuane.

Prema policijskim tvrdnjama 950,5 grama heroina pronađenog u senu bilo je namenjeno preprodaji na zadarskom području.

- Uz drogu je pronađena i digitalna vaga za precizno merenje, vaga i droga su oduzeti, a droga je odmah poslata na veštačenje. Preprodajom pronađenog heroina, osumnjičeni bi ostvario protivpravnu novčanu dobit u iznosu od skoro 52.000 evra, budući da cena grama heroina na zadarskom narko-tržištu iznosi oko 54 evra - rekao je šef zadarske kriminalističke policije Bore Mršić.

Uz krivičnu prijavu, 60-godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku PU zadarske, ispitan je u Opštinskom državnom tužilaštvu i odveden sudiji istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio istražni zatvor.

MALOLETNIK UHAPŠEN ZBOG 822 GRAMA MARIHUANE

Policija je saopštila da je istog dana, u večernjim satima, uhapšen i maloletnik sa zadarskog područja od kojeg je oduzeto 822 grama marihuane.

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prijavljeni maloletnik drogu nabavio na zagrebačkom području i planirao da je preproda na zadarskom narko-tržištu.

Istog dana uhapšen je i maloletnik Foto: Pixabay

Protiv maloletnika je nadležnom državnom tužilaštvu za mlade u Zadru podneta krivična prijava.

- Završeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspešnih i složenih kriminalističkih istraživanja iz domena zloupotrebe droga na području PU zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su ovom velikom zaplenom heroina, a u ovom razdoblju obrađeno je već više od 20 krivičnih dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama - dodao je Mršić.

VIDEO: Zaplenjeno više od četiri kilograma heroina

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuluf

    14. mart 2019 | 18:40

    A tko ce nego siptar, kod nas se dovukao sav olos sa Kosova. Odvratan narod a i svi oni koji imaju posla sa siptarima.

  • Slavko

    14. mart 2019 | 17:56

    Treba upoznati Trampa da su albanci prijetnja po Americku decu sa narkoticima isto kao i Meksikanci, i da nam vrate kosovo i izgradimo zid sa Albaniom. :)))))

  • ANTIROM

    14. mart 2019 | 17:52

    Siptar u vezi sa heroinom nemogu da verujem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA