≫ 

Nešto šuška u kuhinji: Lane se vratilo porodici Tadeski, a pobeglo je od besnih seoskih pasa (FOTO) (VIDEO)

Na snimcima se vidi kako se "Bambi" slobodno kreće po kući, šeta po sobama, a najviše voli kuhinju jer zna da će ga domaćica tamo počastiti

  • 5

Onemoćalo i izgladnelo lane staro jedva desetak dana, koje divlje zveri nisu uspele da rastrgnu, a lovci da odstrele, pre desetak meseci, jedva hodajući spas je potražilo u najbližoj kući do šume u planinskom selu Belica blizu Kičeva u centralnom delu Severne Makedonije. Mladunče srne, koje se zbog filmova naziva i Bambi, utočište je našlo u kući porodice Kireta Radeskog. Od tada je ono postalo ne samo njihov, već miljenik celog sela.

Porodica Radeskog je oberučke prihvatila ovo preslatko stvorenje, a i ono je njih zavolelo. Kratki video klipovi neizmerne ljubavi domaćina i njihovog usvojenog nezvanog gosta osvanuli su na Fejsbuk stranici sela Belica i pobrali sve same pozitivne komentare.

Na snimcima vidi kako se Bambi slobodno kreće po kući, šeta po sobama, a najviše voli kuhinju jer zna da će ga domaćica tamo počastiti.

Lane često šeta po dvorištu, ali mu tada stavljaju povodac Foto: Facebook/BELICA - БЕЛИЦА

- Lane je najmilije, najdraže, najljubljenije i najzaštićenije biće u našem selu. Ono je najveća lepota koja se hrani ljubavlju i sa najkvalitetijom hranom familije Kireta Radeskog. Ovaj miljenik celog sela, a iznemogao je došao pre nepunih godinu dana u kuću koja je najbliža šumi. Od tada je ljubimac i miljenik celog sela - zaapisano je na Fejsbuk stranici sela Belice.

Lane često izlazi i u dvorište. Tada mu domaćini stavljaju povodac da ne bi odlutao i postao meta divljih zveri ili lovaca. Dok je napolju voli da se druži i igra sa seoskom macom, ali i da se mazi sa domaćicom. Pre nedelju dana, lane je samo, bez nadzora domaćina, izašlo u dvorište. Njegova šetnja umalo ga nije koštala života.

U dvorištu porodice Radeskog napali su ga besni seoski psi. O tada, četiri dana niko nije znao gde je. Svi su strahovali od najgoreg, ali je na kraju porodicu Kireta Radeskog ponovo obasjala sreća, jer se lane se samo vratilo kući.

Lane je umiljato i voli svoje domaćine Foto: Facebook/BELICA - БЕЛИЦА

- Prošlo je skoro nedelju dana, a još uvek ne mogu da zaboravim četiri dana koliko ga nije bilo među nama. Dok smo mi ručali, u našem dvorištu su ga napali seoski psi. Kada smo istrčali napolje, od laneta nije bilo ni traga ni glasa. Od tog trenutka počeli smo da ga tražimo po obližnjim planinama, ali svi pokušaji i nada da ćemo ga pronaći polako se gasila - ispričao je Kire Radeski za skopski list "Nova Makedonija".

On priznaje da noćima nije mogao da spava misleći da li je njihov miljenik živ. Srećom, njegova želja i iskreno nadanje da će se mladunče srne samo vratiti kući ostvarilo se u sredu u prepodnevnim satima, kada se lane vratilo u svoj dom.

Najviše voli da boravi u kuhinji jer tamo uvek dobije hranu Foto: Facebook/BELICA - БЕЛИЦА

- Uprkos velikim naporima i svakodnevnoj potrazi po planinama, rezultata nije bilo, pa smo polako počeli da gubim nadu da ćemo ponovo videti Bambija. I tada, kao u snu, u sredu pre podne desilo se čudo. Otvorio sam ulazna vrata da izađem napolje, a predamnom je stajalo lane čekajujuči da uđe unutra, u svoj dom. Malo sam protrljao oči da vidim da li to sanjam ili je java. Preplašeno i izgladnelo srnče mi je došlo u naručje i od prevelike radosti dugo se nismo mogli odvojiti jedno od drugog.

Potom je došla moja supruga i pripremila mu hranu. Svi smo bili presrećni što nam se vratio Bambi i što ćemo nastaviti zajednički život. Poučeni ovim iskustvom, više ga ne ostavljamo samog u dvorištu da mu se ponovo ne desi nešto slično - kaže Kire Radeski iz čijih učiju blista sreća i radost.

Ova životinjica je miljenik celog sela Foto: Facebook/BELICA - БЕЛИЦА

Njega više ne muči pitanje gde je četiri dana bio Babmi i kako se sam vratio kući. Za njega, njegovu porodicu, ali i celo selo Belica je najvažnije da je njihov ljubimac ponovo sa njima.

VIDEO: Srna je bila gladna pa je ušla u kućni toalet

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    16. mart 2019 | 15:03

    Divna prica, divno stvorenje naslo ljubav kod divnih ljudi..Suze mi krenule...dirljivo...

  • Mladic

    16. mart 2019 | 16:08

    Zivi bili dobri ljudi

  • slađa

    16. mart 2019 | 15:57

    Predivno biće. Sreća za čitavo selo. Bambi šalje najlepšu poruku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA