Strava u školi u Istru: Dvojica đaka se tukla do krvi dok su ih drugi posmatrali. Jedan je odlikaš i ide na državno takmičenje (FOTO)

Ovaj slučaj je dospeo u žižu javnosti zahvaljujući video-snimku koji je napravio nepoznati momak koji je posmatrao "boks meč"

  • 1

U srednjoj školi u Istru dvojica đaka "održala su boks meč". Sa bokserskim rukavicama na rukama tukli su se do krvi. Jedan od njih primao je udarac za udarcem dok mu je lice bilo skroz krvavo. Međutim, nije imao nameru da odustane i u jednom trenutku umalo nije pao preko stola. Na sreću ga je zadržao jedan od posmatrača nasilja koje se odvijalo kod između školskih klupa.

Ovaj slučaj je dospeo u žižu javnosti zahvaljujući video-snimku koji je napravio nepoznati momak koji je posmatrao "boks meč". Snimak traje 14 sekundi, a za to kratko vreme pokazuje izrazitu brutalnost koja se odvija u školi.

- Zgrožen sam onim što se događa u školi. Ja sam je završio, ali znam dečke sa snimka. Ovakve stvari ne smeju da se događaju i treba ih sankcionisati. Zbog toga sam i želeo da se snimak objavi, da se tome stane na kraj - rekao je čitatelj 24sata.hr koji im je poslao video "boksanja" dvojice srednjoškolaca.

Posebno ga je uznemirilo što se na snimku vidi kako su se đaci udarali do krvi.

- To ne sme da se događa. Gde su profesori? - pitao se čitatelj.

Strašan prizor nastao je u srednjoj školi u Istri Foto: 24sata.hr

Povodom ovog snimka oglasila se direktorka istarske srednje škole.

- Ovo što sam videla na snimku čudno je i ružno. Malo me šokiralo i neshvatljivo mi je. Zaista ne znam što su time hteli da kažu i pokažu - rekla je direktorka.

Nju je prilično iznenadilo da se tako nešto događa u školi. Posebno je zaprepastilo jer je jedan od učenika koji učestvuje u tuči "odlikaš" i maturant koji se sprema da ide na državno takmičenje.

- Ovo nije bila tuča u smislu sukoba ili svađe, ali bez obzira na to reč je o situaciji koja je za školu neprimerena. Ne možete nikad da znate šta su učenici u stanju da učine. Ovako nešto ne prihvatam niti dopuštam. Detaljno ću da istražim o čemu se ovde radilo - istakla je direktorka.

Iz Ministarstva obrazovanja su izjavili da će o direktorke da traže punu informaciju jer nema mesta nasilju u školama. Istakli su da će, ako bude potrebe, da formiraju krizni tim za psihološku podršku koji će biti na raspolaganju školi.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA