≫ 

Bosanci 20 godina koriste novčanicu od 10 konvertibilnih maraka koja ima grešku (FOTO)

Navodi se da su, osim ove, i druge novčanice koje se koriste u BiH bile pune i drugih grešaka

  • 2

Naličje novčanice u BiH od 10 konvertibilnih maraka (KM) ilustrovano je stećkom, ali je pogrešno navedeno da ovaj nadgrobni spomenik potiče iz nekropole Radimlja kod Stoca, umesto iz mesta Križevići kod Olova, prenosi avaz.ba.

Navodi se da je grešku prvi utvrdio profesor Edin Bujak s Odseka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu, za kojeg "Avaz" navodi da je veliki stručnjak u ovoj oblasti. Na ovaj problem "Mladinska knjiga" Sarajevo upozorila je još pre dve godine Centralnu banku BiH.

- Već skoro 20 godina ova greška postoji. Niko ne može da precizira kad će da se štampa nova serija - kazao je Adnan Ćatović, direktor "Mladinske knjige".

Kod izrade naredne serije novčanica apoena od 10 KM, na naličju novčanica biće navedena ispravna lokacija stećka Foto: avaz.ba

Kako su ovom listu kazali iz Centralne banke BiH, kod izrade naredne serije novčanica apoena od 10 KM, na naličju novčanica biće navedena ispravna lokacija stećka.

Navodi se da su, osim ove, i druge novčanice koje se koriste u BiH bile pune i drugih grešaka.

Najviše grešaka odnosilo se na neujednačenu upotrebu latinice i ćirilice, pa je tako na novčanici od 10 KM ime Alekse Šantića bilo napisano latinicom umesto ćirilicom.

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Senad

    17. mart 2019 | 21:05

    Dolazi ciga kuci i sa vrata kaze:Zeno, dobili smo 1.000.000 evra na loto-u.! -sta?...sta kazes? milion evra? ...kaza zena, i pade na mestu mrtva. -Eh, ...kad te hoce - bas te hoce! rece ciga

  • Danijel

    17. mart 2019 | 21:21

    Koga briga za to. Dajte ljudima posao i solidne plate, a izgled novčanica je najmanje bitan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA